Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért kérdezi az eladó, ha...

Miért kérdezi az eladó, ha segélykupont vásárolok, hogy el is viszem-e?

Figyelt kérdés

Mostanában lehet venni 200, 500 Ft-os kuponokat, árvízkárosultak vagy bármi más megsegítésére. Többször vettem, több helyen, mert segíteni szeretnék és mert meg is tehetem. Csak azt nem értem, hogy MINDEN EGYES alkalommal megkérdezték, el is akarom vinni? Miért?

Felmerült bennem, hogyha nem vinném el, akkor a kis adomány az eladó saját zsebére megy? De nem értem, az adományt a rászorultaktól ennyien zsebretennék?? Ha igen, akkor vajon mi jut el egyáltalán belőle a rászorultakhoz??

2010. júl. 18. 12:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Ez olyan mint pl.az,hogy én a hajléktalanok saját kezűleg készített újságjait (amit jeképes összegért árulnak),nem szoktam elvinni,csak kifizetem nekik..Így másnak eladhatja...2x kap pénzt érte,de csak egy újság fogy...:S
2010. júl. 18. 12:40
 2/14 anonim ***** válasza:
*jelképes
2010. júl. 18. 12:41
 3/14 anonim ***** válasza:
59%

Elsőre nekem a környezetvédelem ugrott be. A pénzt mindenképp az árvízkárosultak kapják meg, mivel le van csippantba és benne van a rendszerükben, hogy +200 ft, viszont ha a kupont otthagyod, akkor később másnak is ugyanazt tudja lecsippantani, így kevesebb papír fogy.

Tulajdonképpen én azt nem értem, miért kellett egyáltalán kupon? Hogy az emberek hazavigyék és bekeretezzék? Elég lett volna egy olyan vonalkód, mint a pékáruknál, te szólsz, hogy 500 Ft-tal támogatod őket, ő meg lecsippantja.

2010. júl. 18. 13:00
 4/14 A kérdező kommentje:

Azért kellett kupon szerintem, mert 1.nem mindenki szereti hangosan, feltűnően jelezni, hogy jótékony célra fizetne ennyit, pl. egy türelmetlenül várakozó sorban ez relativ több idő is, sokakat idegesítene, 2.ha ott a kupon, eszembe jut, 3.ha nincs kupon, jó nagy betűkkel kéne kiírni, hogy ott éppen mit lehet támogatni, ennyi hely meg ugye kell reklámcélra.

Azért nyugtalanít, mert ha nem kapok nyugtát, vagy számlát, amin tételesen szerepel, mire mit fizettem, akkor honnan tudjam, hogy nem saját zsebre megy-e? Tehát ha jól értem, akkor érdemes nem elvinni a kupont, ha nincs tételes nyugta vagy számla, vagy ebben nem vagyok biztos, hogy van (pl. trafikokban, lottózó...stb)?

(Mert amúgy a nyomtatási költséget természetesen kihagyhatjuk.)

2010. júl. 18. 13:42
 5/14 A kérdező kommentje:

*akkor érdemes elvinni a kupont, ha nincs tételes nyugta vagy számla...

Bocs...

2010. júl. 18. 13:43
 6/14 anonim ***** válasza:

Nem mindenütt számítógépes rendszer "húzza" le.

Ha csak beüti a pénztárgépbe (ha beüti), akkor abból nem derül ki, hogy az a 200 forint egy kupon volt, vagy valami más.

Tegyük fel, beüti a 200 forintot, otthagyod a kupont: van 200 forint bevétele, de nincs ezzel szemben semmilyen kiadott áruja, ergó ilyen értékben elvesz egy árucikket, amit ő már nem fizet ki. Pénztár egyezik, leltár stimmel, ő nyert x-szer 200, 500 forintot, kuponok nem fogynak.

2010. júl. 20. 12:05
 7/14 A kérdező kommentje:
Tehát: érdemes MINDEN esetben elvinni a kupont, különben saját zsebre meHET?
2010. júl. 20. 16:25
 8/14 anonim ***** válasza:
Zsebreteszik ez tuti. A te kuponodat eladják mégegyszer valakinek és amikor zárolják a kasszát, akkor kijön a töblet, amit ők megtartanak
2010. júl. 20. 17:05
 9/14 A kérdező kommentje:

Ha így van, akkor ez nagyon szemét dolog, hogy hozzá nem értők naivságát kihasználják. :( Akkor ezt ki kellene írni valahol!!!

Ahogy elvárjuk más területen dolgozóktól is, hogy ne éljenek vissza azzal, amihez nem értünk... Ez nagyon szomorú...

Az első válaszolónak: nem ugyanaz az eset a hajléktalannal, mert a hajléktalannak személyesen adod az adományt, persze, hogy ott azt csinál vele, amit akar. Itt meg nem az árvizkárosultnak, hanem a nem feltétlenül rászoruló eladónak, aki ha rászoruló is, nem neki szántam... :(

2010. júl. 20. 18:33
 10/14 anonim ***** válasza:

Na most megyek és megnézem, hogy a kuponokon található vonalkód mindegyiken ugyanaz-e. Mert ha igen, akkor nincs értelme eltenni.

Csak akkor van értelme eltenni, ha mindegyiken más van.

2010. júl. 21. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!