Ha feladtam egy sima levelet ( akármennyi értékben), és nem érkezik meg a címzetthez köteles vagyok visszafizetni az összeget? Annak ellenére is, hogy én becsülettel feladtam? Érdekesnek tartom, hogy csak úgy eltűnt.
Jól írja a 9 es.
Egyébként tipikus pénzlehúzás, direkt nem engedte hogy ajánlottként, vagy ami mégjobb, tértivevényesen add fel a levelet.
Velem is próbálkoztak már így, zaklattak is, azonnal elköszöntem hogy nincs üzlet, viszlát.
Legközelebb legyél körültekintőbb.
"érdekes ez különben..,amikor én vagyok az eladó..nekem valahogy akkor sincsenek jogaim,,akkor is a feladót védik itt mindig..amikor meg nekem nem jön meg valami szintén én vagyok a hibás ez qva érdekes.."
Egyszerűen csak palimadár vagy.
"érdekes ez különben..,amikor én vagyok az eladó..nekem valahogy akkor sincsenek jogaim,"
De igen vannak jogaid, például elállhatsz az üzlettől, ha olyan feltételeket szab a vevő, ami neked nem felel meg, és ez fordítva is igaz.
És attól még nem lesz igazad, hogy lepontozod azokat a válaszokat, amik nem felelnek meg az elvárásaidnak.
Azt meg tudod játszani esetleg, hogy közlöd vele, hogy ő kérte az olcsóbb megoldást, szóval ő vállalta ezzel a felelősséget a levélért, az ő hibája, ha nem érkezett meg, így járt, legközelebb majd nem olcsóskodik.
Csak legyél nagyon határozott, mint aki tudja, hogy igaza van.
Ha szerencséd van, benyeli, vagy "véletlenül" pont megérkezik majd a levél, ha valóban kamus, mint ami a másik kérdésednél volt téma.
Viszont ha ő a dörzsöltebb, akkor kénytelen leszel visszafizetni, hiszen azt sem tudod bizonyítani, hogy feladtad.
Ha nagyon utána akarsz menni, azt lehet megpróbálni, amit a másik kérdésednél írt valaki, hogy megkeresed az ottani kézbesítőt, nem emlékszik-e, hogy levelet vitt volna az adott címre. Kellően kis településnél még működhet is, de ez csak a kézbesítő jóindulatán múlik, merr hivatalosan nem nézi a posta a sima leveleket.
Fogd fel tanulópénznek. Soha nem adok fel még egy papírt se sima levélként, mert még annyi bizonyítékod sincs, mint egy ajánlott levélnél. Persze a könyvelt küldemény se garancia semmire.
Ha meg valaki ennyire spúr, akkor ne üzletelj vele. Lehet rég megkapta csak letagadja.
Vagy eleve úgy adom meg az árát a cuccnak, hogy postával együtt ennyi.
Gondoltam, hogy ilyesmi lehet a háttérben...
Szerintem nem kell vele foglalkoznod.
Megkaptad a vételárat, a vevő hülyesége, hogy ő olcsóskodik. Te pedig ne adj sima postai levél küldési lehetőséget máskor.
Vaterán volt hogy ki volt akadva a 8000 Ft-os termék 2000 Ft-os szállítási díján egy tag ( Most küldtem el 2200-ért postán csomagként a terméket) és kommentelgetett ott összevissza, hogy drága a szállítás, lehúzás meg egyéb. Srác 40 kmre lakott tőlem, hetente járok arra. Akár személyesre is kérhette volna ingyen, amikor ezt felajánlottam neki végül nem vette meg 8000+2000-ért az amit ő árul 12.000 + szállításért, mert neki ez így nem éri már meg. :-)
Engedd el a sztorit, ha feladtad lehet idővel megkapja nem pampog tovább, ha elkavarodott, tanul belőle, hogy nem azon a plusz 300 Ft-on spórol legközelebb.
Ha nem üzletszerűen folytatsz olyat, hogy berendelik nem adod fel de a pénzt lenyúlod, a rendőrség sem fog foglalkozni vele a kis érték miatt, hiába akarna feljelentgetni ( nekem 250.000-el sem ment, másnak 3 millióval sem a rendőrségi dolog, nyeljük be címszóval le lettünk zárva) Fmh-t meg többe kerülne neki beadni , mint ez az egész került neki és mivel kölcsönösen nincs bizonyíthatóság csak elhajtanának peres eljárásban még perköltséget is fizetve :-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!