Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Natúrba létezik e valamilyen...

Natúrba létezik e valamilyen támogatás házvásárlásra?

Figyelt kérdés
Tehát fiatal, 21 évesen egyedülállóként, gyerek nélkül, létezik e valamilyen tamogatás házvásárlás megkönnyítésére?
2019. nov. 2. 20:58
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

De, fellengzősködni akartál, azért írod le megint azt, hogy isten háta mögötti.

De akkor sem az. :D

Nem a munkahelyemhez vettem a házat. Bárki bárhol dolgozhat élete során.

Egyszerűen akinek át kell haladnia a belvároson, vagy ezt kikerülve egy jó nagy kört tenni, az városon belül is többet utazik.

Ha szándékosan nem akarod felfogni, akkor persze, hogy nem is fogod.

Nagyon akarod osztani az észt, de nagyon nem jön össze, mert nem vagy tisztában az árakkal.

Igen, költeni kell egy házra, ezt én is leírtam.

Kértem ajánlatot egy tetőfelújításra számlás vállalkozótól, érdekes, nem 3 millió, hanem kb 500000 lesz. Félmillió.

Persze, minden milliós tétel, amikor azt akarod itt megmagyarázni, hogy minden milyen sokba kerül. Akkor lehet hozni milliós példákat. Mintha a zsír új építésű házakon minden a legdrágább lenne. :D

Aha... kár, hogy kb az összes új építésűn a legolcsóbb, London fantázianevű bejárati ajtót látom a hirdetésekben.

A nevét azért tudom, mert nyáron csináltattam új nyílászárókat, egyedi gyártásút, mert nem szabvány méretű volt a nyílás. Bocs, hogy kb 3x annyiba került az ajtóm, mint a szerinted menő és fullos házakon, amik egy más kategóriát képviselnek, mint az én vidéki házam.

Na innen látszik, hogy fogalmad sincs.

És azzal jönni, hogy ez is millió, az is millió? Szerinted ha ugyanezt Pesten veszi meg, ott nem ennyibe fog kerülni?

Vagy mivel van előrébb?

Kocsibeálló amúgy kb 100 ezer, és akkor nem veri az eső meg a jég. Nem fűtött, de hát van fűtés a kocsiban, a panel előtt parkoló lakótelepi kocsik sem állnak fűtött garázsban.

És ha pár évig még nem lesz kocsibejárója, hát nem hal bele!

Pesten megveszi a panelt 25-30 millióért, tény, hogy nem kell rajta cserélni semmit.

De ha a kertes(!) házat megveszi vidéken mondjuk 8 millióért, akkor ott van ám 17-22 millió különbözet, abból csináltathat új tetőt is meg kocsibeállót is idővel, és még mindiga közelében sem lesz a panel árának.

"Csakhogy havi 100ezer fizetésével soha nem lesz saját lakása. Ahhoz még kell pár millió önrész is, amiből vehetne autót, utazhatna, élhetne kényelmesen, úgy hogy bármit megvehet amit szeretne."

Na megint egy olyan valaki, aki innen szerzi a tudását gyakoriról, de saját tapasztalata nincs.

55 ezer a hitelem törlesztője, még 9 év van hátra.

8 éve vettem fel, akkor még 25 vagy 30 évre, nem is emlékszem már. Akkor 30 ezer volt a törlesztő. Később szerződést módosítottunk, akkor lett 55 ezer, és csökkent le a futamidő.

A kérdező pedig azóta közölte, hogy ő is vidékben gondolkodik.

Még árakat is írt. Itt - na jó, már jóval korábban - meg is bukott az elméleted. És a hiba ott volt, hogy ezek elméletek. De a valóság meg más.

Amúgy megnézném én, miféle fullos kecóban laksz te. Kb nincs is semmi tulajdonod, és fikázod azt, aki megdolgozott érte és elért valamit.

2019. nov. 3. 19:43
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

"egy szigetelés színezés 1,5-2 millió, egy normális kerítés kocsibeálló szintén milliós tétel. Egy modern, energiatekarékos minőségi konyha gépekkel 2-3 millió is akár és még sehol nem vagyunk..."

Ezeket az összegeket hallod innen-onnan, és a szigetelésben van is némi igazságod, csakhogy 20 éve még nem volt szigetelés, és köszönik szépen, teljesen normálisan megéltek az emberek és felnőttek a gyerekek.

Nem kell ezt úgy beállítani, hogy anélkül nem lehet élni. Ma is millióan élnek nélküle. És egyre több az olyan szakmai vélemény, hogy káros, sőt felesleges dolog, ezekben a hermetikusan lezárt házakban (szigetelés + hőszigetelt műanyag nyílászárók) egyre gyakoribb a penész, a gyerekek meg tüdőbetegek lesznek.

Nem én találom ki, biztos találsz erről sok infót, ha érdekel a téma.

Tudom, némileg lecsökkenti a fűtésszámlát. Kérdés, megéri-e.

20 ezerről leviszi 10-12 ezerre a gázszámlát. Mennyit nyersz vele? Éves szinten 60 ezer forintot. Kezded érezni, hol a probléma?

30-40 év alatt térül meg a szigetelésre fordított összeg.

Úgy is mondhatnánk, soha nem térül meg, mert addigra lehet a ház sem fog állni, ti sem fogtok benne lakni, vagy annyira elavult lesz minden, hogy majd az új technológiákra újra költeni kell. Tehát soha nem jön vissza az ára.

Olyan ez, mint a napelem. Egyszer elgondolkoztam rajta, mert védem a környezetet. De kiszámoltam, mennyit termelnék magamnak, mennyit költenék rá, és ezzel is az jött ki, hogy évtizedes megtérülési ideje lenne, de addigra elavult lesz. Közben karban kell tartani, költeni kell rá, és egyszerűen nem éri meg.

Nagyban megéri, pl. gyárépületre. Persze minden nagyban éri meg, ezt tudjuk.

De családi házra egyelőre ezekkel a mai árakkal nagyon nem jól jössz ki.

A konyha ára egy vicc.

Minden gépem megvan, a közelében sem voltam ennek az összegnek. Ezeket az árakat a katalógusokban láthatod, de ehhez nagyon-nagyon gazdagnak kell lenni.

Megint azt akarod sugallni, hogy aki vidéken vesz egy házat, annak ilyenre nem telik, de akinek lakása van, vagy BÉREL!!!, annak tuti 3 milliós konyhája van.

Hát tudod mit? Kell a francnak. Teljesen jól működik a 80 ezres gépem, meg a hűtőm, eszem ágában sincs lecserélni.

konyhabútor meg kapható kb 60 ezertől, ez az olcsóbb kategória, de 300 ezerért meg megszólal, olyat kapsz.

Az összefüggéseid nem állják meg a helyüket, nagyon fura módon érvelsz. Az általad képviselt állsápontnak csak a jó oldalát osztod meg velünk, a másik állapontnak meg csak a negatívumaira világítasz rá.

azért remélem, ezt más is észrevette.

2019. nov. 3. 19:53
 23/36 anonim ***** válasza:
71%

Oké, gondold ezt.

De mondd meg, hogyan hívod azokat a kis településeket, amelyek kiesnek a vérkeringésből...

Abba ne menjünk bele, hogy milyen szolgáltatást nyújt egy kisebb település és mit egy nagyobb. Nyilván erre is lesz speciális példád. Mondjuk 06_18:00 között nyitvatartó közért, vs. 0-24 heti 7 nap nyitvatartó hiper, csak hogy egyetlen dolgot említsek megint.

Tisztában vagyok az árakkal, ragozhatjuk tovább és tovább. Neked mit jelent egy tetőfelújítás? Léc meg cserépcsere, vagy komplett új tető? Utóbbi nem áll meg fél millióban, ez van.

Meg most egy bejárati ajtón kezdünk rugózni? Vettél egyedi ajtót, na bumm. Lehet venni igazán jó terasz ajtót fél millióért is, darabját...

De rendben, nem vagyok tisztában vele.

Azért írtam, hogy más az ingerküszöbünk. Neked elég egy 100.000 Ft-os kocsibeálló. Gondolom tisztában vagy vele mennyibe kerül egy köbméter murva pl, úgy jött ki a 100.000 Ft.

Lehet ezt is ragozni. Mi számít neked jónak. Pár vaskaróra kifeszítve a tyúkrács, vagy ne adj isten egy kovácsolt vas, alumínium vagy fabetétes komolyabb kerítés távirányítós kapuval, térköves kocsibeállóval és még sorolhatnánk tovább és tovább.

2019. nov. 3. 19:59
 24/36 anonim ***** válasza:
71%

Milyen negatívumra nem világítok rá szerinted?

Azért azt ugye tudod, hogy szigetelésen általában nem havi 10.000-et spóroltak emberek hanem több tízezret, ismerek olyat akinek egy szezonra 600.000 volt a gázszámlája, utána fele...

Arról meg ne az ablak tehessen, hogy nem tud valaki megfelelően szellőztetni, ezt már nagyszüleink is tudták. De erre is van megoldás, hőszivattyú, gépi szellőztetés stb. Ugye azt sem szabad elfelejteni, hogy a gáz nem igazán lesz olcsóbb, sőt...

A napelem jó példa, de itt is inkább a rendszernek köszönhető, hogy nem éri meg. A szolgáltatók úgy állnak hozzá, hogy ne érje meg, megtehetik, még jó, hogy megteszik. Napelem felvágásra jó jelenleg. Szomszéd most számolta ki, kerek 7 év lesz a megtérülés, de felrakatja, lelke rajta.

2019. nov. 3. 20:05
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Miért esik ki bármi a vérkeringésből?

Mert tőled messze van?

Munkahely mindenhol van.

Te most mindenre azt írod, ezen rugózok.

Ember, én konkrét példákkal jöttem, saját tapasztalatból, te meg csak dobálózol a számokkal.

Megint nagyképűsködzs, hogy "ha neked ez jó..."

De itt mihez viszonyítasz???

Leírtam már 2x: bárhiol, bármilyen házon lehet mindenből olcsóbb is, meg drágább is.

Hogy jön ez egyáltalán ide?

Mit akarsz ezzel mondani?

Nem csak nekem jó, rengeteg embernek jó, egyszerűen azért, mert valami működik, ellátja a funkcióját.

Be ne magyarázd már, hogy neked mindenből a több milliós van, mert te megteheted!

És egyáltalán hogy kapcsolódik ez a kérdéshez? Mert már nagyon elmentél egy olyan irányba, hogy sehogy...

Szándékosan írtam tetőfelújítást. Ha vesz egy házat, ami felújítandó, nem jeelnti azt, hogy biztosan 3 milliót kell költenie tetőre. Te meg mindenáron azt akarod kihozni, hogy de.

És a szigetelés? Arra valamiért nem reagáltál.

Fura, hogy csak arra reagálsz, amire akarsz, a többit meg lecsapod egy ilyen semmitmondó dumával.

Tehát akkor megállapíthatjuk, hogy szerinted aki fiatal és saját életet akar kezdeni, egy értéktelen tróger, ha nincs neki 3 milliós konyhabútora. Mert ha nem költ rá ennyit, akkor ő egy proli, akinek "ez is elég".

Kérdező, ha esetleg itt vagy: vágysz 3 milliós konyhabútorra?

Milliós kocsibeálló elengedhetetlen egy boldog élethez számodra?

Sziegetlés nélkül szégyellnéd a házadat, és nem mernéd oda meghívni a haverjaidat, mert ciki?

2019. nov. 3. 20:06
 26/36 A kérdező kommentje:

24-es. Ez a 600 ezres gáz számla aztán meg a fele. Ez is abba a kategóriába tartozik mint a napelem, hogy nagyba éri meg. Egy családi háznál nem lesz 600 ezres fűtés számla 😀 ott jó az havi 60nak is max, de akkor azért nem mondtam keveset.

Mi családi házunk sincs leszigetelve. 150 négyzetméteres ház. Fával fűtűnk. Megvan a fa 140 ezer forintból egy szezonra.

2019. nov. 3. 20:33
 27/36 A kérdező kommentje:

25-ös.

Nekem nincsenek luxus igényeim.

Legyen 2 szoba. Egy konyha. Furdőszoba. Ezek a szükségesek. Legyen egy garázs. Meg egy parkosított udvar egy kis kertitóval. Ezek az igényeim. Egy garázst fel lehet építeni kb 500-800 ezerből ha az ember magának csinálja, és nem akar luxust csinálni belőle elektromos kapuval meg stb. Konyhabútorból megteszi egy 150 ezer forintos is. Pár gép mint pl mikró, gáztűzhely, mosogatógép, ilyen olyan robotgépek, ezek megvannak egy másik 300 ezerből bőven. Mosógép egy másik 80 ezer. Hűtőszekrény is egy 80 körül. Kb meg is vannak a szükséges felszerelések.

Halószobába egy ágy. Egy szekrénysor. Egy két kis bútor, másik 300 ból megvan. Szerintem berendezésben még nem léptem át az 1 miliót, belefér még egy tv is 130 ezerért. Ezekkel már lehet élni. Lakni. És innentől lehet apránként fejleszteni ha kell. Házvásárlás után kívűl belül kimeszelni lemeszelni, megvan 150 ezerből kb ha magának csinálja az ember.

Tudom rengeteg dologra lehet költeni egy háznál, de az az enyém. Sajátomba ölöm a pénzt. Míg egy bérelt sose lesz az enyém, és mint írtam a legnagyobb baj a béreltel hogy nyugdíjas koromban nem tudnám fizetni a bérlést. Mihez kezdek akkor?

2019. nov. 3. 20:44
 28/36 A kérdező kommentje:
10 milióért megveszek egy házat. Amire még költök. Legyen 3 milió amit ráköltök hogy nekem jó legyen. 13 milióból van egy házam, és utána bármi másra költhetem a pénzem évekig, mert évekig nem kell rá költeni különösebben. Míg ha bérlek házat akkor kb 10 évig tudok bérelni ebből a pénzből. De ha minden jól alakul akkor én még kb 50-60 évet élek.
2019. nov. 3. 20:47
 29/36 anonim ***** válasza:
71%

Miért esik ki bármi a vérkeringésből?

Mert tőled messze van?

Munkahely mindenhol van.

Tőlem aztán lehet bármilyen messze... Mindenhol van munka mégis azzal van teli a gyakori kérdések, hogy nincs munka. De ebbe is felesleges jobban belemenni. Nem kell bizonygatni, hogy kis településen kevesebb a lehetőség, ha pedig kis településről kell bejárni a nagyvárosba, akkor az nehezíti a helyzetet.

Leírtam már 2x: bárhiol, bármilyen házon lehet mindenből olcsóbb is, meg drágább is.

Igen, van mindenből drágább meg olcsóbb is. Erre mondtam, hogy van aki beéri az olcsóval, kicsit ócskával, mert erre van igénye, van aki nem. Nem akarnék megint újabb és újabb példákat felhozni. De szerintem bőven jó, hogy vannak a fehér műanyag teraszajtók amik mellett kicsit húz a levegő, 3-4 év után már nehezen záródik és van az olyan, amit fent említettem, aminek a 2,5x2,5 méteres szárnyait két újjal nyitod zárod még évek múlva is. szóval lehet különbséget tenni, van akinek van ezekre igénye, van akinek nincs...

A szigetelésre reagáltam, lásd. 24. válasz (Itt csatolnék a kérdezőre, hogy a 600.000 Ft egy szezonra vonatkozott, ahogy írtam is, valós szám)

A tetőre nem mindenáron mondtam, hanem egy komplett felújításra amit esetleg egy 40-50éves háznál meg kell lépni. Ha az ember a rogyadozó, palatetőt le akarja cserélni valami minőségi cserépre, akkor ott komplett szerkezetet kell cserélni, plusz munkadíj sem két fillér.

Tehát akkor megállapíthatjuk, hogy szerinted aki fiatal és saját életet akar kezdeni, egy értéktelen tróger, ha nincs neki 3 milliós konyhabútora. Mert ha nem költ rá ennyit, akkor ő egy proli, akinek "ez is elég".

Itt meg már szimplán elöntötte a gőz az agyad, semmi ilyesmit nem mondtam. Az egész arról szól, hogy ha valaki vesz egy olyan házat amire költeni kell nagyobb összegeket, akkor az sem jön ki jobban hosszú távon. Ennyi. Pont.

2019. nov. 3. 20:56
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

600 ezres gázszámla egy szezonra?????????

Kb 6 hónappal számolunk, de ebből 2 hónap csak gyengén, amikor elég éjszakára bekapcsolni. (Ha önamghát szabályozza, akkor nappal nem is fogyaszt)

mindegy, most osszuk el szabályosan: havi 100 ezer??????

Ez már kezd szánalmas lenni.

Egy gyönyörű, 3 generációs, 2-3 szintes, szigeteletlen családi háznak NINCS ennyi a gázszámlája!

De még a 300 ezret is túlzásnak tartom egy szezonra.

Kérdező, köszönöm, hogy te is helyre tetted, hogy mi mennyi.

És a berendezést, ami állítása szerint milliós legyen, később is lehet fejleszteni.

Tökéletesen lehet aludni egy 30 ezres kanapén, mert semmivel sem rosszabb, mint a 130 ezres ikeás.

Mi egy vidéki bútorboltból vettünk egy egy személyes ágyat a vendégszobába, 90x200, felnyitható, ágyazható.

A kis bútorboltokban a megyeszékhelyen mindenhol 30 ezer volt, találtunk egy vidéki boltot, ott 20 ezer, és ingyen kihozták. Kikában ugyanez a méret 60 ezertől kezdődött.

Én idénre már vettem szárítógépet, ami sok családnak luxus kategória, de mint tudjuk, én csóró proli vagyok, szóval nekem ilyen nem is lehetne. Háhá, mégis van!

De tudnék élni nélküle?

Tudnék. Csak már megengedhetem magamnak.

Feltétlenül szükséges ilyen luxus annak, aki most repül ki otthonról, és csak egy saját fészket akar? NEEEEM!

Garázs nélkül is teljes lesz az élet, de párszát ezerért már olyat építesz, hogy abban lakni is lehetne! Ennyiért fűtés lesz benne.

A 100 ezres egy fedett faépítmény, Praktiker újságban szoktam látni. Hótól, jégtől véd.

De most direkt megnéztem, 130 ezertől vannak zárható lemezgarázsok.

Szóval minden csak idő kérdése, el lehet indulni ezek NÉLKÜL is, idővel megvenni az olcsóbbat, és ha már tök jól keresel, és kifutott a hiteled, akkor jönnek a nagyobb igények: lehet szép sorban jobbra, nagyobbra, újabbra cserélni a dolgaidat.

Így megy ez kicsiben is, amikor elkezdesz dolgozni: idővel drágább telefon, drágább éttermekbe viszed a csajodat, drágább cipőt engedhetsz meg magadnak. Hiszen jó esetben a fizetésed is nőni fog.

És előrevetíti a gáz drágulását. Megint egy jóssal van dolgunk.

Érdekes, a rezsim évek óta csökken. Putyinnak meg haveri viszonyban van Orbán, szóval pont nem egy gázáremelés az, ami várható. Az áram ára is csökkent. A vízé is, a szemétíj szintén.

2019. nov. 3. 21:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!