Ha nem kérek számlát, reális a 20% kedvezmény?
Figyelt kérdés
5000HUF helyett 4000HUF2019. okt. 31. 15:28
1/7 anonim válasza:
Reális, 27% Áfakulcsnál a bruttó összeg Áfa tartalma 21,26%.
2/7 anonim válasza:
Nem reális, bruttó összeg Áfa tartalma 21,26%. Általában 5-10% kedvezményt szoktak adni számla nélkül.
3/7 anonim válasza:
Mi az amiről nem kérsz számlát és kedvezményt szeretnél? (könyveken pl 5%os áfa van, szolgáltatást katásan adózók csinálhatják áfamentesen, stb).
4/7 anonim válasza:
Számlát nem kérni kell, kötelező adni :D
5/7 anonim válasza:
Ismertsegtol, meg ugye magától a bolttol is függ. Átlagban ha nem kérsz számlát, akkor fél áfa. Pár helyen odaadják a 20%ot, de én járok olyan helyre is vásárolni ahol még a nettobol is adnak kedvezményt, persze mindennek az oka, ezt nem reszletezem
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
20% alatt nem éri meg vele szrozni.
Amúgy ha nem ad számlát akkor nem a ÁFA-t nyeri csak meg hanem az nettó rész adózását is. Attól függ mennyit kell adózni a nettó bevétel után.
Nekem csak úgy felel meg ha a fent említett 10% az enyém
2019. nov. 1. 17:25
7/7 anonim válasza:
Újra megkérdezem (3-as vagyok): miről van pontosan szó? Termékről vagy szolgáltatásról? Ha termékről milyen termékről? Ha szolgáltatásról akkor hogyan adózik az illető?
Van, aminél reális lehet, van aminél nem (de mindkettőnél illegális).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!