Mennyi a havi kiadásod, hogyan spórolsz?
Spórolni ugyanúgy kell, mint fogyókúrázni, költs kevesebbet, mint a bevételek.
Sajnos nincs királyi út. Nem tudom, milyen ötleteket vársz, a net tele van "hogyan spóroljunk" írásokkal. Némelyik hasznosabb mások kevésbé.
Hogyan spórolok? Normális fizetésem van, ami alacsony igényekkel párosul, így nem kell odafigyelnem mégis marad bőven hó végére. Ha 300ezret el akarok költeni nyaralásra, akkor gond nélkül meg tudom tenni, anélkül, hogy külön spóroltam volna rá.
Ha 260-ból kéne 3 embert eltartanom úgy iszonyatosan nehéz lenne még megtakarítani is.
Mi a férjemmel ketten vagyunk, elég jól keresünk ketten együtt, de így is nagyon hamar elfogy a pénz.. Mi nem karácsonyozunk, nem nyaralgatunk (évente 1-2 hétvége belföldön ), próbálok ésszerűen főzni, ételt sosem dobunk ki, ha húsos a leves akkor a főétel húsmentes és fordítva. A kenyeret magam sütöm, olcsón fenntartható autóink vannak, nem gyorséttermezünk, nem mozizunk, nem bulizunk. Egyikünk sem dohányzik és nem iszunk alkoholt.
Havi 1 bevásárlást ejtünk meg, így nem esünk bele a hibába, hogy hetente többször vásárolgatunk. Így nyomon tudjuk követni a háztartás kiadásait.
Kertes házban élünk, így kertészkedünk is, az alap dolgokat meg tudjuk termelni munka mellett is.
A plázákat nagy ívben kerülöm, nem ülök be kávézókba, cukrászdákba. Én összességében az ételek tudom a legtöbbet spórolni, mert ha mi kapnánk 2 millió forintot minden hónapban, mindet el tudnám költeni kajára :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!