Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akinek balatoni nyaralója van...

Akinek balatoni nyaralója van hogy mivel gyűhtötte össze rá a pénzt?

Figyelt kérdés
A vízparti nyaralót megsem merem kérdezni...régi vágyunk egy valatoni nyaralo de nem akar összejönni. Tényleg érdekelne... mit dolgoznak akiknek van? Lehet szakmát kell váltani..
2019. okt. 23. 17:14
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Ahogy kiveszem a lényeget itt minden a szerencsén és a megfelelő időzítésen múlik! Nagyon szerencsések, akiknek ez sikerült remélem tudják 😁 Remélem egyszer nekünk is lesz....
2019. okt. 27. 12:06
 12/15 anonim válasza:
Szia! Lehet másképp is csinálni szerintem. A telek sajnos nagyon drága a Balaton legtöbb részén. Ezt megúszni nem nagyon lehet, vagy ha igen akkor az semmiképp sem lesz forgalmas településhez közeli. Mondjuk egy Balatonfenyves vagy Balatonberény már elég messze van a legdrágább részektől. Nem kell nagy telekben gondolkozni. A lényeg, hogy bennt legyenek a közművek víz villany csatorna. Itt jön a meglepő történet a mobilház. Nemtudom hányan nyaralnátok ott de indulásnak egy 25-30 négyzetméteres nagyon jó szolgálatot tu tenni egészen sokáig. Egy ilyen házikót 3-6 millió körül meg lehet venni. Kihozzák leteszik az előkészített helyre rákötnek és máris megvan a saját balatoni nyaraló élménye. Hogy nekem, hogy lett összeségében 14 ágyas nyaralóm? Örökléssel. Még apai nagyszüleim építették a legvadabb Zimmer Feri korszak hajnalán. Fonyódon van az ikerház. Annak az egyik fele az enyém. Nagymamám a testvérével közösen vette a telket és épített rá. Érdekesség, hogy a telek olyan emberé volt aki utoljára 1936-ban volt lennt egyébként pesti volt. A vétel 1970-ben volt. 2 év alatt kész volt a nyaraló. A legszebb időkben egy szezon alatt megtemlet apumnak egy új Ford Ecsortot egyenesen Németországból. Aztán mindeki megörgedett. Mamám is meghalt 2004-ben utána apum intézte a nyaraló ügyeit illetve tett rá vastagon majd 2012-ben ő is meghalt. Ekkor örököltem meg. Amikor megörököltem az önkormányzat 13 millióra értéklete. Most valahol 25 millió körüli magyar fizetőeszközt érhet. Bár nagyon sokat dolgoztam azon, hogy tényleg jól nézzen ki! Most ha csak egy üres telked van már az bankbetét későbbre. Az északi part nagyjából felejtős, főleg ha parmenti településen szeretnél ingatlant. Inkább déli part és annak is inkább a Fonyód Berény közti sávja ahol lehet még nagyjából értelmes mennyiségű pénzért telket venni! Egy jobb állás tényleg jól tud jönni, ha ilyen terveitek vannak.
2019. okt. 27. 21:35
 13/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az utolsó kommentelönek a sok segítséget és reszletes leírást. Sokat segített. Kezdésnek egy kis telket szeretnénk... most hétvégén utazunk is Siófokra .. és környékére szétnézni.
2019. okt. 28. 17:49
 14/15 A kérdező kommentje:
Aztán ha csak egy lakókocsi lenne rajta az is jó lenne. Az ország másik végéről szabolcs megyéből vágyódunk arra. Gratulálok mindenkinek, akinek ez sikerült. Pedagogus fizetésből nehéz...
2019. okt. 28. 17:50
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamámnak és apukámnak van nyaralója Balatonfenyvesen,lassan ötven éve. Már akkor sem volt túl olcsó egy telek Siófokon,Füreden,tehát a felkapott helyeken. Tényleg ott kéne nézelődni,ami nem olyan népszerű hely.
2019. okt. 29. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!