Ha nem akarunk gyereket, semmilyen lehetőséget nem kapunk ahhoz, hogy saját otthonunk legyen?
Az állam nem biztosít a gyerek nélkülieknek is lehetőséget?
Hiába dolgozunk a férjemmel, annyira drága a lakásbérlés, hogy emellett nem tudjuk összegyűjteni egy saját ingatlan árát.
Segítségünk nincs, örökölni nem fogunk.
Végigdolgozzuk az életünket, levonják a rengeteg pénzt, aztán ha belerokkanunk, megdögölhetünk az utcán?
Nekem inkább a "bruttó 900k-s fizetésű" kamuja szúrt szemet egyből. Hogy ő befizet 500k-t járulékokkal, bezzeg a többi csak 200 k-t...
Mondjuk érdekelne, hogy ez hogy jött ki, és már csak azért is volt gyanús egyből, mert nekem ugyan nincs 900k, de 600k fölött megvan, és még abból is megkapok 400k nettó fölött fullra leadózva. Bérkalkulátor szerint a 900k-s meg 598k-t kap kézhez, tehát ő is max. 300k-t fizetne. Ha meg nem lesajnált, csóringer alkalmazott mint én, hanem mondjuk KATA-s vállalkozó, akkor 50k-t fizet be, a többi meg mind az övé és röhög a markába. Szóval hazug embert.. :)
Egyébként viszont tényleg mindig azért nyíg mindenki, hogy nem tolja alájuk az állam a lakást full ingyért. Arra persze nem gondolnak, hogy ha meg van lakásod viszonylag hamar (vagy vettek, vagy örököltél), azt ugyanúgy fenn is kell tartani, fizetni kell utána kommunális adót, építményadót, szemétdíjat, vízdíjat, áramot (igen, még ha nem is vagy ott, legalább a rendszerhasználati díjat), a parlagfüvet ki kell irtani, a járdát télen felsózni (vagy fizetni valakinek hogy megcsinálja), különben valami jóakaratú paraszt majd feljelent - és összességében, ha nem Budapesten van, akkor általában csak teher. Eladni, kiadni se nagyon lehet, le kell oda utazgatni, ami szintén pénz, közben meg minimum Pesten kell dolgoznod, hogy fenn tudjad tartani, de itt se garantált mindenkinek, hogy annyit keres. Közben meg ha baj van, akkor TÉNYLEG nem vagy jogosult semmi támogatásra (szociális segély, állami TB átvállalás munkanélküliként stb.), mondván, hogy burzsujoknak az nem jár, hiába nincs épp egy fillér jövedelmed... Közben meg görcsölhetsz, hogy legalább el ne veszítsd ami van, mert tudod, hogy a mai viszonyok között nem lesz másik.
Itt van egy cikk, hogy irigyelt, csodált, nagy gazdag született angolok hogyan oldják meg, hogy saját házuk legyen - Magyarországon, mert otthon nekik sincs rá pénzük...
Ezeket a szempontokat azok sem veszik figyelembe akik a 20-30.000-el drágább albérlet árak ellen inkább hitelbe verik magukat.
Albérlettel nem vonatkoznak rád az ingatlan ilyen jellegű terhei, de szerintük olcsóbb a hitel. ( Egészen addig amíg nem kell felújítani komolyabban a 20 év alatt, ha nem akarod hogy mire kifizeted a hitelt ne érje a felét az az ingatlan amit családtámogatási kedvezménnyel magas piaci áron megvettél anno ).
Egyébként többen leírtuk, hogy külföldi munkával pár év megtakarításából összehozod azt, amit itthon ugyanúgy pár évig önerőként teszel össze itthon és 10-20 évre még el is adósítod magad mellé, de ez nem derogál mindenkinek.
Igaz akkor nem leszel itthonra adófizető, ellenben pl. nyugdíjat sem innen fogsz kapni lehet, tehát elvenni sem fogsz annyira mástól ha lesz akkora még nyugdíj és még azt is nem e kell a 20 év hitel után vagy mellett öngondoskodásba fizetgetni, hogy ne az itthoni adófizető gyerek nyakán lógj öreg korodra, noha már Alaptörvénybe is rögzítették ezt.
Több marad, amiből lehetne babavárót meg egyéb családtámogatást osztogatni és nem azért vállalsz gyereket, hogy az is adófizető legyen itthon örök életében. Szűk látókör, vagy csak a saját lehetőségeinek kivetítése a gyerekre is, nem tudom... De érdekes.
Most megnéztem az idei évet adószámlán, itthonra 140-160.000 átlag havi adót és járulékot fizetek, de nem nyígnék azon, hogy az én pénzemből van más fenntartva, ahogy külföldön sem nyavalyognak ezen. Ez ezzel jár.
32: a munkaadói járulékkal nem számoltál. Br 900 br után az államnak fizetendő teljes összeg 472 ezer.
"ha nem, mert Te felvettél egy hitelt."
Te miről beszélsz?
Mi köze a gyerekeimnek a hitelhez? Egyébként gyakorlatilag alig van hitelunk, akár ki is tudnánk fizetni csak nem éri meg.
És egyébként általánosságban írtam. Lehet, hogy az én gyerekem külföldre megy, ezt nem tudom előre. De a többség úgyis marad.
Ha külföldre megy, akkor mi alapján lenne itthon adófizető?
Érvelsz valamivel, hogy azért jó a babaváró, mert adófizetőket szül, utána meg mégsem ?!:-)
@32 A 34-es válaszolónál a megfejtés, járulékokkal közelíti az 500-at, az éves átlag bónuszokkal meg fölé is csúszik az, hiszen abból is csak kell stadionra meg soha el nem készülő falusi bicikliútra. Engem sem érdekelne különösebben a befizetés, ha emellett nem lenne páriakébt kezelve az, aki nem akar gyereket. Pártunk és Kormányunk szerint az emberi boldogság egyetlen lehetséges állapota 5 gyerekkel állni vasárnap a templomban, miután mindenki vert egy felest az otthon főzött metiles házipáleszból, aztán közös migránsgyűlölés a tábortűz körül. Na, ezt az életmódot meg finanszírozza a fene.
Értem én a felosztó-kirovó rendszert, viszont ha én eltartok pár nyugdíjast, akkor joggal várom el, hogy engem is eltartson a rendszer (értsd: adjon havi 500 ajró alamizsnát, amit amúgy is ki kell pótolnom), ne pedig a leendő (amúgy is meg nem születendő) gyerekeimnek kelljen ezt megtennie.
A támogatások mértéke kezd nonszensz lenni, főleg, hogy az egész a jómódúak fele lejt. Én három gyerekkel kapnék havi 300k forint támogatást, egy közmunkás meg szinte semmit, miközben teljesen nyilvánvalóan neki nagyobb szüksége van rá. Az eredmény sok családnál gyermekéhezés, miközben az ájtatos paraszt, aki állami megrendelésekből milliókat rak félre és templomban éljenzi a fideszt, milliós támogatásokat nyal fel. Vérlázító.
Nem tudom előre. A többség marad. Remélem a miénk is, de ez még nagyon nagyon távoli jövő, egyelőre beszélni tanuljanak meg. :)
Babavárót nem vettük fel,csokot se. Adókedvezmény, csp meg olyan dolog, hogy egy családos azért többet is költ, jól jön. Nem keresek rosszul, de azért ezek a havi bevétel kb 10%-át így is kiteszik. Szerintem ez jó irány, sőt, jó lenne tovább növelni az adókedvezményt.
A cspt nem, mert az tényleg a közösből vesz ki. Az adókedvezmény az más, ott azért a pénzért én dolgozom meg!
Csak a 23 és 28-as válaszodban még ezt írtad:
"A csok, adókedvezmény, csp, babaváró egyaltalan nem fedez mindent, van amit sokan nem is kapnak. A családos ember belerakja a saját részét is. De mivel a gyerekeim nem csak nekem termelnek majd hasznot így teljesen jogosan elvárható, hogy a felnevelésük költségébe a gyerektelenek is fizessenek!
A feleségem pedig lehet, hogy pár évet otthon van, csak épp közben ellátja a gyerekeinket. Utána ő is dolgozik és a gyerekeink is fognak. Szóval neki kimarad mondjuk 5 év, de cserébe kap a társadalom plusz 2 leendő adófizetőt. Azt hiszem ez így már eléggé megéri az országnak."
"#27: de ha adófizető lesz az a 3 gyerek akkor bőven megtérül!"
Érvelve, hogy nettó befizető vagy.
(pláne hogy a párod meg otthon van gyesen vagy gyeden pl. mellette ami nem zárja ki, hogy adóköteles, vagy akár adómentes jövedelemmel egészítse ki az állami támogatásokat, amik önmagukban kevés egy-egy gyerekre).
Azért is mondtam, hogy a korábbiakhoz - kérdéshez is visszatérve - ezzel indokolni valamit, elég erőltetett dolog, mivel semmi nem kötelezi a gyerekeidet sem, hogy itthon váljanak adófizetővé. Most meg már azt mondod, nem is feltétlen kell, azokká válniuk.
Akkor most melyik lovon ülsz? :-)
Ez kb olyan mintha bort innál, de vizet prédikálnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!