Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha nem akarunk gyereket,...

Ha nem akarunk gyereket, semmilyen lehetőséget nem kapunk ahhoz, hogy saját otthonunk legyen?

Figyelt kérdés

Az állam nem biztosít a gyerek nélkülieknek is lehetőséget?

Hiába dolgozunk a férjemmel, annyira drága a lakásbérlés, hogy emellett nem tudjuk összegyűjteni egy saját ingatlan árát.

Segítségünk nincs, örökölni nem fogunk.

Végigdolgozzuk az életünket, levonják a rengeteg pénzt, aztán ha belerokkanunk, megdögölhetünk az utcán?

2019. okt. 22. 23:03
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
53%

Időpont ma 10:42-nek

Én láttam az idióták paradicsoma filmet. Amióta Angliában élek már nem is olyan vicces, sőt inkább egy valós jövőképet mutat. Tökéletesen mutatja a kezdődő világot ami már Angliában észlelhető.

Amúgy megjegyzem. Angliában sem kap semmiféle lehetősége egy gyermektelen házaspár, hogy saját inagtalnhoz jusson. Talán ezért van az, hogy minden fiatal albéreltben élnek. Spórolnak, és olyan 30-40 éve skortól hitel segítségével vesznek házat maguknak.

2019. okt. 23. 23:55
 22/43 anonim ***** válasza:
75%

@20 Hagyjuk már ezt, a nyugdíjamat jó előre befizetem magamnak. Bruttó 900k pénz jelenleg a havi fizetésem, járulékokkal együtt becsorgatok havi 500k körül az állankasszába, egy átlag gyereket vállaló meg az alapból 200k-s befizetésre kap 80k adókedvezményt meg 20k családi pótlékot, plusz asszonykát is eltartja az állam három évig, amíg jól nem csinál semmi olyat, amelynek GDP lenne az eredménye.

Még így sem a te gyerekeid fognak eltartani, nyilván nem a 150 ezres magyar nyugdíj a vágyott perspektívám, inkább a szétsarcolt fizetésemből félretett pénzre fogok támaszkodni. Jelenleg a CSOK plusz babaváró hitel olyan bicskanyitogatóan sok ingyen pénz csak azért, mert valakinek az élete vágya, hogy továbbörökítse a genetikai állományát (ami nem valami nép felé tett nagy gesztus, nyilván ő akarja az a gyereket), hogy hányni tudnék. 10 millió ingyen, mondjuk 250k nettós fizetés mellett azt jelenti, hogy ezt az embert 5 évig az én adómból finanszírozzuk, pesig én aztán biztosan nem kértem arra, hogy szaporodjék.

2019. okt. 24. 08:23
 23/43 anonim ***** válasza:
25%

'Hagyjuk már ezt, a nyugdíjamat jó előre befizetem magamnak'

Feloszto kirovo rendszer van, te legfeljebb magadnak takarékoskodsz külön. De gondolom kéred majd azért az állami nyugdíjat is! Másrészt igénybe fogsz venni 70 év felett is sok mindent ami pénzbe kerül.

Szép dolog, hogy most sokat fizetsz, de öreg korodban semmit sem fogsz, mégis kapsz mert lesznek gyerekek. Nem lehet előre fizetni az államnak, hogy én akkor most letudtam 100 évre :)

A mostani és jövőbeli gyerekek fogják akkor eltartani az országot. Nem csak nyugdíj! Rengeteg állami kiadás van.

Ha te nem akarsz gyereket akkor úgy veszed ki a részed, hogy többet adózol. Ez teljesen rendben van szerintem.

Egy gyerek nélküli pár még így is sokkal jobban jár anyagilag!

A csok, adókedvezmény, csp, babaváró egyaltalan nem fedez mindent, van amit sokan nem is kapnak. A családos ember belerakja a saját részét is. De mivel a gyerekeim nem csak nekem termelnek majd hasznot így teljesen jogosan elvárható, hogy a felnevelésük költségébe a gyerektelenek is fizessenek!

A feleségem pedig lehet, hogy pár évet otthon van, csak épp közben ellátja a gyerekeinket. Utána ő is dolgozik és a gyerekeink is fognak. Szóval neki kimarad mondjuk 5 év, de cserébe kap a társadalom plusz 2 leendő adófizetőt. Azt hiszem ez így már eléggé megéri az országnak.

2019. okt. 24. 11:11
 24/43 anonim ***** válasza:
25%

Elolvastam miről szól ez az Idióták paradicsoma film.

Hát eléggé efelé haladunk. Még szerencse, hogy vagyunk páran értelmes okos emberek akik vállalunk gyerekeket. De mondjuk tény, hogy nekünk is csak 2 van. Talán lesz 3, de több nem valószínű.

A mélyszegény putris családban meg általános a 4-5-6 gyerek.

2019. okt. 24. 11:48
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
@23 Nem jár jobban anyagilag. A gyermekvállalás saját döntés, amely nem kéne, hogy azzal járjon, hogy én finanszírozzam másoknak ezt a döntését. Meg a gyerek tankönyvét. Meg a menzáját. Meg az ingyen hitelt. Meg az ingyen pénzt. Meg a nők 3 éves szabadságra menését. Meg mások adókedvezményét. Satöbbi. Mindeközben a kereszténydemokrata fogyatékosok legidiótább fele még szingliadón töri az okos kis buksiját. Hát a lófallosznak is van ám vége. Idült alkoholisták kórházi kezelését meg az aktív éveinek felét gyerekszüléssel töltő nők szabadságát fizessem, aztán még van aki ezek után is plusz sarcot szedne. Nevetséges.
2019. okt. 24. 11:53
 26/43 anonim ***** válasza:
53%

Saját döntés igen. De mivel nem csak nekem lesz hasznom belőle így teljesen jogos, hogy ne csak én fizessem a "befektetést".

És mondom, ha csak pénzügyileg nézed még mindig gyerek nélkül éri meg a legjobban. Igen, kapunk egy kis támogatást de jóval többe kerül a gyerek. Nyilván ezt tudtuk, vállaljuk.

2019. okt. 24. 15:26
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Egy "kis" támogatást? Három gyerekkel kb 15 éven keresztül 0Ft körül teszel a közösbe. Nem adózol szinte semmit, mellé családi, asszonynak gyed. Nem az a lényeg, hogy tételesen mennyit kapsz, hanem hogy ezzel gyakorlatilag nem fizetsz semmiért, a közvilágításon át a nyugdíjakig mindent az fizet, aki háromnál kevesebb példányban szeretné valakik életét elcseszni.
2019. okt. 24. 16:22
 28/43 anonim ***** válasza:
31%

#27: de ha adófizető lesz az a 3 gyerek akkor bőven megtérül!

Nekem ha most 3 lenne akkor is bőven fizetnék a közösbe még a 99 ezres adókedvezmény mellett is. De csak 40 ezret kapunk mert csak két gyerkőc van eddig. Többet fizetek be még adókedvezmény mellett is mint amit feleségem gyed, gyes, csp kap, szóval családunk még így is nettó befizeto.

Egyébként a gyedert megdolgozott a párom, hiszen a gyerekek előtt ő is évekig dolgozott hogy jogosult legyen rá. Nem ingyen kapja!

2019. okt. 24. 17:23
 29/43 anonim ***** válasza:
68%
@28 Értem, tehát a párod megdolgozott a gyedért, én ellenben nem dolgozom meg a nyugdíjamért, hiszen azt a mostani nyugdíjasoknak termelem.
2019. okt. 24. 17:36
 30/43 anonim ***** válasza:
53%

#29: te érted, hogy mi az a felosztó kirovó rendszer?

Amit most befizetsz azt most szét is osztják.

Persze te is jogosultságot szerzel most. Csak hát ha 20-30-40 év múlva sokkal kevesebb lesz a közösben akkor kevesebb jut neked is. Többek között azért mert te se adsz az országnak gyerekeket. (sőt még mások gyerekvállalásához se járulnál hozzá - de az előnyeit persze élveznéd!)

2019. okt. 24. 19:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!