Pénzügyi segítségre lenne szükségem!?
Sziasztok!
Megtakarításokkal, spórolással kapcsolatos kérdéseim lennének.
Pár fontosabb információ:
24 éves vagyok, nő, levelezős villamosmérnök hallgató vagyok. Van állásom, havi bruttó 200ezret keresek. Van egy műszaki informatikus és egy elektronikai technikus végzettségem. Van egy párom, akivel szeretnénk nagyon lassan komolyra fordítani a dolgokat. Tavaly kötöttünk fundamenta lakástakarékot.
A kérdésem; hogyan tudnék minél több pénzt megtakarítani kb 4 éven belül? Hitelben nem gondolkodom, esetleg valamilyen másik lehetőség érdekelne, ami nem jár kockázattal. A szüleimmel élek még, havonta nagyjából 80ezret tudok félre rakni. Esetleg valamilyen praktikát tudnátok javasolni, amivel több pénzt tudok megspórolni?
"Esetleg valamilyen praktikát tudnátok javasolni, amivel több pénzt tudok megspórolni?"
Kevesebbet költesz.
ez egy elég jó és népszerű blog a fogalmak tisztázására, és a pénzügyek megimserésére.
mert úgy tűnik keversz is dolgokat, pl. azt mondod spórolni akarsz, de nem hitelben gondolkodsz - a hitel nem a spórolás egyik formája, épp fordítva. nem pénzügyi segítség (az pl. a hitel lenne), hanem pénzügyi tanácsadás - ezt teszi a blog.
Ahogy írták feljebb: kiszamolo.hu
És írd a költéseidet néhány hónapig, majd nézd meg, hogy mikre költesz, mi az amin spórolni tudnál és mennyit.
A félretett pénzt vagy valami nyugdíj előtakarékosságba, vagy állampapírba rakhatnád, de ne hallgass másra, hanem olvass utána, hogy milyen lehetőségek vannak és neked melyik lenne a legjobb. Olvasgasd a kiszámolót és abból tudsz tanulni.
4
Te nem voltál egyetemista? Nem magasak az igényeink. Én havi 130-140 ezer forintból élek albérletben (vidéken, nem Pesten) és ebből elteszek 20 ezret.
Ha koliban laknék, 50-60 ezret is eltennék.
25/f, egyetemista
A legeslegfontosabb, hogy találj jobban fizető állást (ha végeztél villamosmérnökként a dupláját is megkeresheted a mostani fizudnak).
Kétszer annyiból sokkal többet tudsz félretenni, hamarabb megvan a lakásra való .
Nulladik lepeskent mindenkepp keress egy jobban fizeto allast. Mar ma kezdj el keresni. Lehetoleg multi cegnel. Mondjanak ok eloszor egy szamot, de 400 brutto ala semmikepp ne menj.
Egy mernok
Ez nagyon nagyon kevés fizu ilyen végzettségekre.
Mi a celotok? Házasság, lakás, gyerekek, más? Ettől is függ mit érdemes.
Először is szeretném megköszönni mindenkinek , hogy ilyen segítőkészen áll a kérdésemhez. Igyekszem megfogadni a tanácsokat.
Helyileg Borsod megye és egy állami cég. Nem vitás, hogy hatalmas segítség vagyok otthon! Rengeteg ételt veszek otthonra. Havi 130-at keresek nettó, ebből 20e forinttal fizetem a funda lakástakarékot. Reggeli, ebéd, vacsora az én reszortom, ugyanis különleges étkezésre kényszerülök. Glutén, laktóz és cukor mentesen kell étkeznem bizonyos autoimmun betegségek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!