Kismamák! Hogyan egészítitek ki a GYED/GYES jövedelmeiteket?
Ugyanígy tettem, mint az egyes.
Párom felajánlotta ugyan, hogy eltart ez idő alatt, de felnőtt nőként nem tudnám elviselni a mástól való függést, arra elég volt a gyerekkor.
1,2 : Akkor ti okosan csináltatok. Én sem szeretnem, hogy a párom tartson el, mindig a saját fizetésemből éltem. Sajnos nem lesz valami sok a GYED, ezért próbálok valamit kitalálni mellé , de sajnos nem sok sikerrel eddig.
3: igen, már én is végig böngésztem az otthon végezhető munkákat, de a legtöbb Mlm-es vagy kérdőív kitöltős.. Egyik sem túl meggyőző.
Komolyan nem értem.... Csak nekem volt párom úgy, hogy saját másodállású vállalkozásomban be lett jelentve és foglalkoztatva gyes mellett?
Miért akar mindenki "elmenni dolgozni", ahol nem is biztos, hogy tudja az idejét igazítani a gyerekhez?
A család másik tagja meg miért nem vesz észre, ha azzal a háztartási bevétele mellett, növeli a párja biztosítotti jogviszonyát és a vele járó pozitívumokat, meg nem hitelért kuncsorog elutasítástól tartva babaváró címen?
Semmivel. Én annyit takarékoskodtam előre, hogy már évekkel korábban elkezdtem az egészségpénztári számlámra nagyobb összegeket befizetni, amit szülés után visszaigényelek. A tizenpár %-át pedig jóváíratom adóbevalláskor. Ezen felül vannak más megtakarításaink a párommal. Szeretném kiélvezni azt a két otthon töltött évet és 100%-ban a gyermeknevelésre koncentrálni, így otthoni munkán nem gondolkozom. Az új költségvetésünket megpróbáljuk úgy beállítani, hogy a megtakarításainkhoz ne kelljen hozzányúlnunk, de azért megnyugtató, hogy van mihez nyúlni baj esetén.
Az hozzá tartozik, hogy a GYES mellett már nem lenne képem itthon ülni. Az szerintem olyan vállalhatatlan összeg, hogy ha megtehetnénk sem szeretném, hogy kiszúrják ennyivel a szemünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!