Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ilyenkor még lehet valamit...

Ilyenkor még lehet valamit csinálni vagy elúszott? A többi lent. Aki tud segítsen kérem!

Figyelt kérdés
Vaterán (már tudom, hogy nagy hülyeséget csináltam) elcseréltem a telefonom. A telefon leírásában az volt h a készülék hibátlanul müködik. Tartózékai között volt elég sok minden. Itt kezdődik a gond. A telefon egyszerűen használhatatlan!!!!! A hangszorója nem müködik, a legkisebb nyomásra összefolyik a képernyője, az adatkábele megvan törve, és vhogy a memóriakártyát meg megse kaptam!!! Rádásul még pofátlanul elküldte a telefonnak az üres cd tokját is cd nélkül!!! Jól átvert... pedig még jobb telefon kináltam neki. Sajnos már feladtam a telefont és megis érkezett hozzá. Ilyenkor még lehet tehendő vagy veszet ügy törödjek bele.??!!
2010. júl. 13. 19:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
nekem már lopták el a telómat:P szépen bementünk a szolgáltatóhoz (akkor a pannon volt), megvolt az összes papírja, a szám is le lett tiltva meg a telót is lekapcsolták a sorozatszám (gondolom ez az imei szám) alapján.
2010. júl. 13. 21:28
 12/20 anonim ***** válasza:

De hát mi alapján lenne arra jogalapjuk, kedves utolsó? Legfeljebb rendőrségi feljelentés alapján... A kártyát persze hogy minden további nélkül letilthatja a tulajdonos, hiszen ő az előfizető (így meggátolnád, hogy mondjuk a te számládra telefonáljon a tolvaj Thaiföldre). De a telefont (amit nem is kötelező a szolgáltatótól vásárolni), egy imei-szám alapján?

Hát ha a haverodtól kölcsönkapsz egy telefont fél percre, ott is azonnal kiadja neked az IMEI számot, ha beírod, hogy *#06# (ez a kód minden telefonnál ugyanaz). Most ha ki akarsz cseszni a haveroddal, akkor bemész ezzel a megtudott imei-számmal a szolgáltatóhoz, aztán letiltod és kész? Nem így megy ez... ráadásul ha ez így megy, akkor a vaterás eladó is simán letilthatja az ő egykori telefonját, aztán akkor még az se lesz :P

2010. júl. 13. 21:39
 13/20 anonim ***** válasza:

imei számot csak a szerződött tulaj tilthat le, kártyafüggetlen telefon esetében pedig a forgalmazón keresztül számlával lehet letiltani....ehhez nem kell rendőrségi feljelentés sem, hiszen el is veszhetett a telefon

bár a kérdező esetében meg csalás történt, csak sajna szinte bizonyíthatatlan

2010. júl. 13. 22:19
 14/20 A kérdező kommentje:
Énse látok sok reményt a dologra. Megszívtam attól tartok. Ezen én is gondolkodtam mivan ha ő is letiltatja az én telefonom és rájöttem semmi mert ez ígyis haszna vehetetlen hangja sincs a telefonnak -.-"
2010. júl. 13. 22:31
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

21:28-as vagyok!

Pont azért hangsúlyoztam, h szerződési papírok birtokában tiltattam le a telefont. És valóban nem kellett a rendőrségi feljelentés hozzá. Második telefonomat meg anno elhagyni sikerült valahol, és azt is simán letiltattam, hogy azért ne éljenek vissza vele:S

2010. júl. 13. 22:47
 16/20 A kérdező kommentje:
Lehet megprobálom elintézni holnap a Tmobilnál. Hátha...Bár nekem ettől telefonom már nem lesz...de jobban fogom érezni magam tőle az biztos
2010. júl. 13. 23:00
 17/20 anonim ***** válasza:

No jól van, akkor azt hagyjuk, amihez nem értek. Lássuk azt, amihez elvileg értek.

Tudod azt bizonyítani valahogy, hogy a másik fél nem közölte veled a telefon általa ismert hibáit? Pl. megvan még a neten a hirdetés, a váltott emailek, amiben kijelenti, hogy ez hibátlan, és a többi? Mert akkor meg lehet támadni a szerződést.

De vajon megéri-e? Attól is függ, mekkora értékű a telefon.

2010. júl. 13. 23:47
 18/20 A kérdező kommentje:
Vatreán vettem. Ott a hirdetésbe ottvan, hogy minden funkciója mükődik. A mesében esetleg. De sztem csak nekem kerülne többe hatámadnék meg hasonlók. Egy újszerű W595ös telefon volt hibátlanul gyári tarozékaival szép állapotban egy W580ra ami elvileg müködik....Sztem nekem nem érné meg attól tartok.
2010. júl. 13. 23:53
 19/20 anonim ***** válasza:

Hát igen, mert az is necces, hogy hogy bizonyítod, hogy nem te vágtad tönkre a leszállítás után. A polgári törvénykönyv ilyeneket mond:

305. § (1) Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.

(2) Hibás teljesítésnek minősül a szolgáltatott dolog szakszerűtlen összeszerelése is, ha a szerelés szerződéses kötelezettség, és azt a kötelezett vagy olyan személy végezte el, akinek magatartásáért a kötelezett felelős. A kötelezett felel akkor is, ha a szolgáltatott dolog összeszerelését a szerződésnek megfelelően a jogosult végezte el, és a szakszerűtlen összeszerelés a használati útmutató hibájára vezethető vissza. Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely e rendelkezésektől a fogyasztó hátrányára tér el.

(3) A kötelezett a hibás teljesítésért felelősséggel tartozik (kellékszavatosság).

305/A. § (1) Ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy azt ismernie kellett, a kötelezett mentesül a szavatossági felelősség alól. Mentesül a kötelezett a szavatossági felelősség alól akkor is, ha a hiba a jogosult által adott anyag hibájára vezethető vissza, feltéve, hogy az anyag alkalmatlanságára a jogosultat figyelmeztette.

Na ezek alapján kérhetnél kijavítást vagy kicserélést, de hát ha már úgyis átvágott... akkor simán odahazudja, hogy ő hibátlanul adta fel, a többit már te csináltad vele. Többszázezer forintnál még esetleg megérné birkózni így is, de hát így...

Én újfent csak a jövőre tudom javasolni azt, hogy ne vásárolj vaterán, és ne vegyél meg semmit, amit nem volt lehetőséged előzőleg a kezedbe fogni, kipróbálni.

2010. júl. 14. 00:04
 20/20 A kérdező kommentje:
Ezt fogom tenni. És köszönöm szépen nagyon a segítséged.
2010. júl. 14. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!