17track. Net - nemzetközi nyomkövetés hogy működik?
A Magyar Posta állítja, hogy ők ugyan nem adnak semmiféále infót senkinek a küldeményekről, azaz teljes képtelenségnek tartják, hogy a 17track.net oldal egyáltalán honnan veszi, h X napon megérkezett a küldemény X városba.
(nem ajánlott küldeményekről van szó, csak sima száma van, amit álítólag ők nem regisztrálnak sehol)
Viszont nagyon kellemetlen a dolog, mert kb 15 küldeményem van már közel 120 ezer Ft értékben, ami "elveszett", a 17track.net szerint "kézbesítve lett", a Magyar Posta meg állítja, hogy ilyen nincs.
Akkor csak egy dolgot nem értek:
Honnan szedi a 17track.net oldal annyira pontosan az infókat h pl "15-August-2019 - 01:35 > arrived at local post office, Miskolc 1" majd:
15-August-2019 - 04:22 > allocated to postman, majd
15-August-2019 - 11:28 > delivered
Na szal ha a posta állítása igaz, akkor mégis percre pontosan honnan veszik ezeket az infókat ??
A 4 közönségesből kettőnél delivered van a 17track-en, holott 2 órája dobtam be, tehát ebből következik hogy ez csak egy feltételezés.
Nem vigasz de tudok neked olyant is mutatni amire szintén delivered van írva a 17track-en, közben meg cím nem azonosítható-val visszaküldtük Kínába!!!
na összeültek az okosok, kértem h akkor az Ebay management foglalkozzon már legyen kedves a problémával, mert az eladó azt hiszi, delivered, miközben sehol semmi, és már durva veszteségeim vannak.
válasz:
a 17track.net az egyetlen megbízható adatbázis nemzetközi viszonylatban, így kizárólag az szolgál alapul a küldemények kézbesítésének vagy elveszésének megállapításában.
na ... király minden, azt hiszem, közeleg a nap, h véget ér az Ebayos korszakom ....
ezt most kaptam, és egyre gyakoribb, h minden ajánlva jön, de még a 2 ezres akármi is.
sztem cseleznek ezek vmit, szándékosan nem jelzik a "purchase gistory"-ban h ajéánlott, de közben mégis az, és a rendzser átr is váltja zöldre (napra pontosan!!) az elvileg nem ajámnlott, de aztán mégis valamiért úgy kézbesített levelet/csomagot.
ugye azt beszéltük, h az "UT, UD stb stb" kezdetű általában "untracked". na ehhez képest az utóbbi időben nekem az UT, UE, UD" is ajánlva jön. érti ezt vki?
íme a kép:
" Magyarországon az az ajánlott külföldi csomag amire rákerül a kék vagy narancs színű "nemzetközi ajánlott" matrica. Slussz..."
igen, én ezt értem. na de bekerül tehűát egy kifejezetten "untracked" nem szabványos számmal egy boríték, és azt a magyarok akkor mi szerint sueléektálják, hogy vajon ajánlott vagy sem?
de oké, rajta van, hogy nyomkövetett, na de továbbra is itt az izgalmas kérdés, az Ebay és a 17track rendszere hogyan és honnan, kitről értesül percre pontosan a "delivered" állapotról?
levelezek a 17track.net-tel kb 1 hónapja, hát még nem igazán sikerült értelmes választ kapnom, csak annyit h ők tudják. hogy honnan, arra nem válaszolnak (és ez az abszolút untracked esetekre is igaz)
"Rajta van! Direct Line Tracked Paket. Tehát nyomonkövetett."
ezt is értem, na de ezek szerint a naponta tízezrével érkező csomagokat, borítékokat el kell olvasnia vkinek, ha kintről nem szabványos számmal jön, azaz észre kell vennie a Postának, hogy ez rá van írva. na ez megint fura nekem, hát ilyemn tömeges esetben tényleg egyesével átnézik gondosan ami rá van írva?
az előző kérdés pedig így is marad
"igen, én ezt értem. na de bekerül tehűát egy kifejezetten "untracked" nem szabványos számmal egy boríték, és azt a magyarok akkor mi szerint sueléektálják, hogy vajon ajánlott vagy sem?"
Ezt nem tudom. Ha van rajta matrica akkor ajánlott. Hogy melyikre tesznek és melyikre nem az erősen kérdéses.
"de oké, rajta van, hogy nyomkövetett, na de továbbra is itt az izgalmas kérdés, az Ebay és a 17track rendszere hogyan és honnan, kitről értesül percre pontosan a "delivered" állapotról?"
Ha ajánlott akkor a magyar postás PDA-ja a kézbesítés másodpercében feltölti az aláírást és a "delivered" státuszt a posta szerverére, onnan meg már gyerekjáték.
"levelezek a 17track.net-tel kb 1 hónapja, hát még nem igazán sikerült értelmes választ kapnom, csak annyit h ők tudják. hogy honnan, arra nem válaszolnak (és ez az abszolút untracked esetekre is igaz)"
Talán azért nem válaszolnak mert NEM tudják. Naponta kézbesítek untracked kínai küldeményeket, rajtam kivűl csak az ügyfél tudja mikor van kézbesítve, elhiheted...
"ezek szerint a naponta tízezrével érkező csomagokat, borítékokat el kell olvasnia vkinek, ha kintről nem szabványos számmal jön, azaz észre kell vennie a Postának, hogy ez rá van írva."
- Így van! Ha egy külföldön nyomonkövetettként feladott küldemény itthon nem kap matricát akkor az nem lesz ajánlott, tehát senki nem tudja mikor lett kézbesítve illetve azt sem hogy kézbesítve lett-e egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!