Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 17track. Net - nemzetközi...

17track. Net - nemzetközi nyomkövetés hogy működik?

Figyelt kérdés

A Magyar Posta állítja, hogy ők ugyan nem adnak semmiféále infót senkinek a küldeményekről, azaz teljes képtelenségnek tartják, hogy a 17track.net oldal egyáltalán honnan veszi, h X napon megérkezett a küldemény X városba.

(nem ajánlott küldeményekről van szó, csak sima száma van, amit álítólag ők nem regisztrálnak sehol)

Viszont nagyon kellemetlen a dolog, mert kb 15 küldeményem van már közel 120 ezer Ft értékben, ami "elveszett", a 17track.net szerint "kézbesítve lett", a Magyar Posta meg állítja, hogy ilyen nincs.

Akkor csak egy dolgot nem értek:

Honnan szedi a 17track.net oldal annyira pontosan az infókat h pl "15-August-2019 - 01:35 > arrived at local post office, Miskolc 1" majd:

15-August-2019 - 04:22 > allocated to postman, majd

15-August-2019 - 11:28 > delivered

Na szal ha a posta állítása igaz, akkor mégis percre pontosan honnan veszik ezeket az infókat ??

2019. aug. 24. 17:45
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

"most ide nem tudok képet tenni, de majd valkahogy megoldom, de hidd el,"

- Elhiszem! Nem azt írtam, hogy te hazudsz hanem azt hogy a nyomkövető. Én is szoktam rendelni, a nyomkövető szerint fent volt Pesten a csomagelosztóban és mire beértem ott volt az asztalomon mert a kolléga odatette. Ennyit a valóságról.

"akkor azt mondd meg nekem lécci, honnan veszi az infókat a 17track?"

- Nem tudom. Azt nem tudom mi alapján állítja elő az adatokat csak mint kézbesítő látom, hogy működik a rendszer és erre mondtam hogy az lehetetlen, hogy a közönséges kínai cuccokat így behatárolja! Mi sem tudjuk hol jár, nem hogy egy 17track!!!

"na és még így se vagyok előrébb, mivel ők csakis az alapján tekintik elveszettnek vagy kézbesítettnek, azaz ha ott az szerepel, h "delivered" vagy arrived, akkor vége a játéknak,"

- Ezzel az a probléma hogy közönséges küldeményt nem írsz alá, tehát nincs nyoma akézbesítésnek!! Mi alapján veszi kézbesítettnek??? Persze ezt sem tudom csak írom hogy ha bedobják a ládádba akkor a 17track honnan a francból veszi hogy kézbesítve lett??? A postás ezt nem jegyzi, nem írják sehol. Ez olyan mintha az E.On váltig állítani hogy a számlája kézbesítve lett. Mi alapján???

"viszont a számokat tekintve, nekem több "UD552425222...." kezdetű csomagom/levelem is jött és ajánlva! szal nagyon ritkán van az h az R jelzést használják kint is az ajánlottra"

- Erre mit írjak? Csak az az ajánlott, amire Pesten rá kerül a narancssárga cimke. Nekem most jön 4 , ebből 2 UD-s és NEM LESZ ajánlott. Az LX-es az ajánlott...

2019. aug. 25. 13:42
 12/29 anonim ***** válasza:
Ha akarod a jövő héten fényképezek neked 10 ajánlottat meg 10-et ami nem az és meglátod a ragszámok alapján hogy igazam van!
2019. aug. 25. 13:44
 13/29 A kérdező kommentje:

oké, logikus minden és én hiszek neked, na csak továbbra sincs megoldva a probléma. az ebay pedig onnan veszi szentírűsnak a 17trackot, mert állítólag sok országban igenis működik, és nyilvántartják a nem regisztráltakat is.

úgyhogy valóban annak sincs nyoma h kézbesítésre került, mégis megjelenik a rendszerben. akkor hogy? :(

és ezt meg nem lehet nekik megmagyraázni, h a 17track hazudik ... hát izgalmas egy helyzet.

az UD-ről meg annyi h valóban, nekem is olykor ajéánlva jön, olykor meg nem ... nemtom ezt ki dönti el, de elég rendszertelen. a LX az tuti 100% igen, az UD pedig nekem eddig olyan 50-50%, és nekem kék címke szokott lenni rajta, nem sárga. (mármint a magyar). nemtom ez jelent-e különbséget.

2019. aug. 25. 16:19
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
A címke színe nem jelent különbséget, csak ha van címke akkor rögzítjük, ha nincs akkor nem! a a 17track az etalon akkor így jártál, mást nem tudok mondani rá sajnos...
2019. aug. 25. 17:43
 15/29 anonim ***** válasza:
Nem értem mi ez a 17track-ezés. Írtam a kérdezőnek, hogy nézze meg a posta honlapján, még be is linkeltem. Az megoldaná a problémát. Ha az nem mutat semmit, akkor a posta se tudhatja hol a csomag. Ha az ugyanazt mutatja, amit a 17track, akkor akivel beszélt a kérdező, az hazudik. Gond megoldva.
2019. aug. 25. 19:54
 16/29 anonim ***** válasza:
Utolsó, ha olvastad volna akkor látnád. Az Ebay a 17track nevű nyomkövető alapján dönti el hogy sikeres volt-e egy kézbesítés. Nem a Magyar Posta nyomkövetése alapján - ami itt nincs - , tehát ezzel hiába érvel az Ebay-en mert nem veszik figyelembe!
2019. aug. 25. 20:21
 17/29 anonim ***** válasza:
Arról volt szó, hogy a Posta tagadja, hogy a csomag náluk lenne, vagy látnák egyáltalán a rendszerben. Ezért mondom, hogy a tracking alapján rá kell keresni a posta honlapján és ha ott talál, akkor a Posta hazudik. Ha nem, akkor is simán lehet az ebaynek linkelni a hivatalos postai nyomkövető honlapot, hogy lám, itt nem mutat semmit és ők azok, akik kézbesítik. Aztán majd az ebay eldönti mit tesz.
2019. aug. 25. 21:41
 18/29 A kérdező kommentje:

# 16 és 17

igen csak amikor már a sokadik termékkel járok így, akkor hidd el baromi idegesítő, mert, mewrt az Ebay meg csakis azt fogadja el, és a képembe tolja, h na íme tessék, nézd meg te hülye, hát képzbesítve lett, minek pattogsz, és még én kerülök kellemetlen helyzetbe h hazudok ...

persze a Magyar Posta ügyfélszolgálatát is kértem h adjanak angolul egy hivatalos állásfoglalást, mely szerint nálunk nem működik a 17track.-net, de erre nem hajlandók. az Ebay viszont követeli ezt is, ahhoz h higgyenek nekem ...

aszem itt befejezve részemről az Ebay, most már 100 ezer felett jár a veszteség, és akkor még engem fenyeget h "meg lesz zászlózva" a fiókom, amiért sokszor azt mondom h nem érkezett meg, miközben megérkezett. ááááááááááá sikítok.

+

a magyar rendszer belinkelésével hiába érvelek, arra azt mondják h nem nemzetközi, nekik a 17track a szentírás :(

2019. aug. 26. 11:13
 19/29 anonim ***** válasza:

Ígértem tegnap, személyes adatok kitakarva:

4 közönséges kínai:

[link]

UD illetve UI az első két betű, mind közönséges küldemény. A feladó soxor az "Untracked" feliratot is ráteszi, hogy közönséges. Ezek közül kettő nem is látható a 17track-en, tehát az Ebay szerint nem is létezik. Amelyiket jegyzi arra azt írja, hogy szállítás alatt, holott ezeket én magam kézbesítettem ma.

Ami mind a négyről elmondható hogy a Magyar posta nem jegyzi ezeket. Egyébként én kézbesítettem ma mindet, bedobtam a postaládájába a címzettnek, tehát nyoma sincs a kézbesítésnek ebből következik hogy a 17track nem láthatja, hacsak azt nem hogy én bedobtam ma :))))

Ha PDA-val dolgozunk akkor sem jegyezzük, csak a belföldi elsőbbségit, tehát infó nincs róla sehol. Az - mint írtam - a te egyéni balszerencséd hogy az ebay csak a 17track-et fogadja el.

4 ajánlott kínai:

[link]

Ezeket jegyzi a 17track, mert mi is jegyezzük. Ellenőriztem. Ezrekkel ugye nincs gond mert harmonizál a Magyar posta nyomkövetésével is.

1. kép érdekessége hogy méhecske volt benne...

És mint írtam tegnap mind a négy ajánlott attól ajánlott hogy "R" vagy "L" az első két betű egyike és rajta van az ajánlott matrica. Direkt úgy fényképeztem és ahogy írtam, hol kék hol piros a matrica. Ezekre is azt írja - most ellenőriztem - hogy szállítás alatt.

Ahogy írtam az első négy az közönséges, pedig van benne UD-s is ahogy te is írtad de azt nem jegyezzük...

2019. aug. 26. 16:58
 20/29 A kérdező kommentje:

oké köszi szépen, de hangsúlyozom, én abszuolút hiszek Neked, csak tudod most pl amit leírtál, azt tök jó lenne, ha a Magyar Posta kiadná egy angol nyelvű hivatalos közleményben, és ezzel akkor lehetne védekezni ...

(na majd én is fotózok, mert nekem viszont van olyan UD-sem, ami ajánlottként jött, igaz csak 1 db szal lehet h elnézték ...)

és azt írod, szinte mindig "szállítás alatt"? mert nekem meg pont az a bajom, h mindig "DELIVERED"-et ír, amikor se híre se hamva ...

köszi

2019. aug. 26. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!