Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy átutalási megbízást...

Egy átutalási megbízást tényleg nem lehet visszavonni?

Figyelt kérdés
A vízszolgáltató jogtalanul 28000 Ft-os számlát állított ki. Mi utalással fizetjük a díjat. 10-én kaptuk az sms-t, hogy 16-án vonnák le az összeget. 12-én bementünk és kiderült, hogy tényleg jogtalan. Azt mondták majd levonják ( mert visszavonni nem tudják a megbízást) és majd valahogy visszakapjuk. Normális dolog ez????
2010. júl. 13. 09:33
 1/6 anonim ***** válasza:
nem, kérd, hogy fizessék ki kpban neked és a bankodnál vondd vissza az átutalási megbízást
2010. júl. 13. 09:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Arra várhatnék, hogy kifizetik...

Akkor inkább levesszük az összes pénzt a számláról és nem tudják levonni.

Köszi a választ.

2010. júl. 13. 09:52
 3/6 anonim ***** válasza:

minek veszed le a pénzt??? :-o

1) banknál visszavonod a megbízást, ezentúl csekken fizetsz

2) eleve limitet kellett volna adni az inkasszójukhoz, és akkor nem tudnának levenni túl magas összegeket

3) vered az asztalt, amíg vissza nem adják, fenyegetőzöl a fogyasztóvédelemmel, keresd meg őket előre, hogy ellássanak tanáccsal

azért még ebben az országban sem úgy megy, hogy annyit vesz le a szolgáltató, amennyi neki tetszik, te meg halj éhen...ő meg a jogosulatlan pénzt kamatoztatja magának

2010. júl. 13. 11:27
 4/6 A kérdező kommentje:

A bankot hívtuk---ők mondták ezt a megoldást, mivel már el lett indítva a beszedés. ( Az tuti, hogy a jövőben csekkezünk).

Nemrég vezették be ezt a számítógépes rendszert ( azelőtt mindig jött a néni beszedni a manit) és azóta vannak gondok. Mondjuk ennyi idő után elővenném azt is, aki a programot írta.

Az meg, hogy fenyegetőzöl annyit ér, hogy elmegy az ügyintéző másik szobába a főnökhöz és visszajön azzal, amit fent leírtam...

Nem egy embertől hallottam már, hogy azt csinálják, hogy jóváírják a plusz összegeket. Ezt sem engedném egyébként. Én akarom eldönteni, hogy a többlet pénzzel, amit befizettem, mi legyen.

A másik felháborító dolog, hogy ha valaki nem ért hozzá, akkor képes és befizet egy ilyen összeget is.... Volt már rá biztos példa.

2010. júl. 13. 11:41
 5/6 anonim ***** válasza:
beszélj a fogyasztóvédőkkel, a jogtalanul beszedett pénzt meg vissza kell adják, ez nem úgy működik, hogy ha kedvük van visszaadják,ha meg nincs kedvük, akkor nem
2010. júl. 13. 11:49
 6/6 A kérdező kommentje:

Jövőhéten úgyis ráérek és utánajárok az eljárás jogosságának.

Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt!

2010. júl. 13. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!