Tényleg dolgozhatok ebben az esetben?
Augusztus 10.én tölti be a lányom a 2 évet addig gyeden vagyok. Tegnap hívott a bolt vezető hogy menjen be a boltba beszélni akar velem.
Bementem és azt mondta hogy gyes mellett dolgozhatnék és szeretné ha 6 hétre bemennék dolgozni hogy a kolléga nők eltudjanak menni szabadságra.
Addig megtudom oldani a gyerek felügyeletet ez nem is probléma de a gyes az ugyanúgy jár plusz a fizetés és ha letelt a 6 hét kapom tovább a gyest?
Nyugodtan mehetsz dolgozni. A gyerek fél éves korától gyed mellett is lehet dolgozni.
Amíg dolgozol ugyanúgy kapod a gyedet vagy gyest.
Igen, lehetséges visszamenni fizetetlen szabira.
Viszont az tényleg igaz, ha megszakítod a mostani fizetetlen szabidat azért, hogy 6 hétre visszamenj dolgozni, már nem vagy védett, a munkáltató felmondhat Neked.
Ha bízol benne, és úgy ismered, ilyen fel sem merül, nyugodtan menj vissza dolgozni egy időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!