A lent leírt esetben vissza kell fizetni a CSOK egy részét?
Anya és apa hitelt vesznek fel ház vásárlásra, két gyermek után igénylik a CSOK-ot. Az anya az adós, apa az adóstárs. Az anya tulajdoni hányada 90%, az apáé 10%. Az anya három év után úgy dönt, hogy egy másik férfival szeretne élni. Megegyeznek,hogy adóstárs cserével az apa kiszáll a hitelből, az új férfi veszi át a helyét. A gyerekek hivatalosan a házban maradnak. Igaz e, hogy ilyenkor az apa 10% tulajdonrésze miatt a CSOK 10%-át vissza kell fizetni?
Kicsit furán írtam le, de a lényeg talán érthető.Jövő héten megyünk az Államkincstárba, de azért addig is kíváncsi lennék, hogy ez tényleg így van e. Én úgy tudtam, hogy az egyik szülő halála, vagy válás esetén nem kell visszafizetni a CSOK-ot, ha a gyerekek továbbra is ott laknak.
Megvan a vélemény az anyáról...
1.először kisemmizi a férjét
2. utána meg rájön, hogy mással is szeretne d@gni!
Óriási gratuláció!
30 napon belül be kell jelenteni, miután a vagyonmegosztásba beleírtátok, hogy te szerzed meg a teljes tulajdonjogot.
Nyilván arra az esetre nem készült a jogalkotó, mi van, ha meleg váltás történik, és még ki se hűlt a helye az ágyban, máris van más, aki a hitelt is a nyakába veszi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!