Kannon kérdése:
Ki kell fizetni az elmaradt biztosítási díjakat?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy külföldi ismerősöm itt él magyarorszagon, volt egy autója amire a tavalyi évben nem tudta fizetni a biztosítást, a szerződést a biztosító felbontotta.Tobb mint cél évre hazautazott,addig az autó egy ismerőse haza előtt állt, de a biztosítás hiányában elszállították egy telephelyre. Nem tart igényt az autora, az XY- kerületi önkormányzat kivonatát az autót a forgalombol. A telepen 180 nap után automatikusan bontásra ítélték. Nem szeretne új biztosítást kötni, kell-e aggódnia hogy a biztosító megpróbálja behajtani a tartozást? Ha igen, hogyan tudja ha se autó se magyar állampolgárság?2019. júl. 22. 14:51
1/4 anonim válasza:
A biztosítás felmondásának napjáig + késedelmi kamatot ki kell fizetni. Az autó adatai alapján megtalálják akkor is, ha külföldi. Az más, hogy az ezzel járó macerától lehet, hogy eltekint a behajtó és nem követeli a díjat.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszod!
Akkor érdemes lenne megkeresnie a biztosítót?
2019. júl. 22. 15:32
3/4 anonim válasza:
Biztosítózom, ügyfélszolgálaton is. Gyakori hogy díjnemfizetéssel szűnik meg szerződés, ilyenkor van hogy nem köti újra, fizetve a nagyonsok pénzt hanem eladja/üzembentartói jogokat vált. Ilyen esetben elvileg megvan valahol az elmaradás, de példa nem volt hogy behajtsák. Én is kötöttem nem egy ilyet így, és nem tudok én se róla.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2019. júl. 22. 17:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!