Ha odajutok, hogy nyugdíjam lesz, akkor hogyan, milyen iratok felmutatásával tudom igényelni?
Ha ott minden szolgálati időd megvan, amiről Te is tudsz, akkor azokra az időkre szóló munkáltató igazolásokat már nem kell őrizgetned.
Ha valaki még nem egyeztetett adatokat a nyugdíjbiztosítási szervvel, akkor őrizgesse az iratokat, biztos, ami biztos. Nekem eddig 3 munkahelyem volt, nem gond 1 munkakönyvet, és 1 papírlapot megőriznem.
Egyébként nekem az egyeztetés során a szervtől kapott adatok között sok volt az eltérés még úgy is, hogy 27 évig egy helyen dolgoztam, és a cég pontos adatszolgáltatást végzett minden évben. Szolgálati időm hiányzott, nyugdíjalapot képező jövedelmeim. Tehát nyújtottam be határidőn belül korrigálásra kérelmet...
Csak szólok, hogy nem mindig jó az, amiről azt hisszük csak mert egy állami szerv "közölte".
Kormány ablaknál adtam be az igénylést, az alábbiakat kérték:
Születési anyakönyvi kivonat
Szakmunkás bizonyítvány
Szakmunkás iskolai értesítő
Munkakönyv
Katonakönyv
Tb kiskönyv
Utolsó munkahelyről elbocsátó papírokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!