Ha szeretném, hogy majd majd magasabb nyugdíjam legyen, akkor külön nyugdíjbiztosítást fizethetek?
Nem fizethetsz.
Nyugdíjellátásra külön megállapodást csak akkor lehet kötni a nyugdíjbiztosítási szervvel, ha éppen nincs biztosítással járó jogviszonyod (pld. munkaviszony), de Te szeretnéd, hogy haladjon a szolgálati időd, és beszámítódjék a majdani nyugellátásod összegébe is.
Ha van biztosítási jogviszonyod, akkor az utána kapott jövedelemből kötelező jelleggel vonják. Kiegészítésre nincs lehetőség...
... legalábbis állami szinten nincs...
Önállóan gondoskodhatsz magadról egy olyan biztosítón keresztül, aki foglalkozik ilyesmivel.
Én konkrétan egyikben sem bízom.
Utolsó: Értem én. Van munkám!
Viszont nagyon érdekel az, amit írtál. Hogyan lehet ilyen megállapodást kötni ha vki elveszítette a munkahelyét?
Jelzed a nyugdíjbiztosításnál, hogy erre lenne igényed. Megmondják a feltételeket, és ha vállalod, akkor kötnek Veled szerződést. Előre jelzem: Nem kis pénzről van szó havonta.
Azt tudni kell, hogy a nők 40 éves "kedvezményes" nyugdíjazásába ez az időszak nem számít bele, csak és kizárólag a tényleges öregségi nyugdíj igénylésnél!
Az illetékes szerv honlapján búvárkodhatsz utána:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!