Melyiket érdemes választani? Nyugdíjbiztosítást vagy önkéntes nyugdíjszámlát vagy a nyugdíj-előtakarékossági számlát?
Én a biztosítást választottam, persze alaposan körülnéztem, hogy melyik biztosítónál. Nekem azt volt érdemes választani, ráadásul most állami 20%-os adójóváírással is lehet igényelni.
Egyébként van különbség közöttük, a hozzáférhetőség szempontjából is. Biztosítási védelem meg csak a biztosításban van.
Hát nálunk azt hiszem nincs ebből még egyszeri díjas. De általában nálunk az egyszeri díjasak jobbak szoktak lenni. Mert ott egyszer levonnak költségek, 6-10% között mozoghat, biztosítónként és termékenként más, de a többi befektetésre kerül, és az ha jók az alapok, pár év alatt ki tudják termelni ezt a költséget. Egy rendszeres díjfizetésű szerződésnél 10-15 évig vonják a költségeket, sokkal nehezebben termeli ki, mármint sokkal később. Nem lehetetlen, általában 8-10 év ott is elég, de egy egyszeri díjasnál hamarabb kapod vissza az aktuális érték 100%-át, tehát nem a befizetett összeget, hanem az értékét a szerződésnek. Ez lehet több, vagy kevesebb, de minél tovább hagyod bent, annál nagyobb az esélye, hogy jobban jársz és hamarabb.
Ha lenne annyi pénzem, mint amennyi nincs, én egyszeri díjasat kötnék.
De azt hiszem, a kifejezetten nyugdíjtermékekre nincs egyszeri díjas, amikre 20%-ot igénybe lehet venni. Ott csak rendszeres díjas van.
De hangsúlyozom, ez csak nálunk van így, tapasztalatból mondom, láttam nagyon jó szerződéseket, én is csak lestem, de nagyon kell rájuk figyelni.
Off, úgy értem, hogy nálunk, hogy a többi biztosítót nem ismerem. :)
Illetve bármilyet is akarsz kötni, előbb hívd fel az ügyfélszolgálatokat, ők megmondják, amit tudni kell a szerződésről, költségek stb, mert a TA-k nem mindig mondják el, sajnos ez is tapasztalat.
Na annyit módosítanék, hogy pont most futottam bele egy egyszeri díjas nyugdíjtermékbe :D
A többihez tartom magam :)
kiszamolo.hu
csomo ilyen temaval foglalkozik.
Ha valakinek segitseg kell akkor irjon privatot ;) amiben tudok ;)
B
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!