Gazdasági totálkár esetén a biztosítótól kérhetem, hogy az új autó átírási költségét és a jegybanki alapkamatot a kár bejelentésétől, a kárrendezéséig fizesse meg?
Persze, hogyne, meg még azt is, hogy menjen el veled az autókereskedésbe és segítsen kiválasztani, milyen autót vegyél... :-)
Ha Te vagy az, aki napok óta itt tipródik, mert a lökhárítóját meg a sárvédőjét megtörték, akkor arra biztosan nem fogja a biztosító a totálkárt megadni.
Amúgy meg, hogy ne csak "zrikáljalak", itt egy kis segítség:
"Jegybanki alapkamat 7%-át."
A jegybanki alapkamat 7%-a az nagyjából 0.063% :)
Bármit lehet kérni. Legfeljebb nemet mondanak. Ha nem értesz egyet, akkor mehetsz a bíróságra. De az már nincs ingyen. Ha úgy gondolod, hogy igazad van és jár neked, akkor mindenképpen kérj biztosítási ügyekre specializálódott ügyvédtől segítséget. Egyedül nem igazán fog menni.
De tényleg jól gondold át, hogy megéri-e és hogy van-e reális esélyed.
A jegybanki alapkamat x százalékára tutit nincs.
Kérheted, de nem fizetik ki és ezzel a történetnek vége.
Sajnos ez van, ha összetörik a kocsidat, szívni fogsz az esetek 95%-ban.
" Ilyen marhaságokat nem fog fizetni a biztosító, sehol."
Azért ez nem akkora marhaság.
Ezen én is sokat gondolkodtam már.
Napi 60 km-t autózom, tehát elég fontos számomra az autóm. Ha valaki csúnyán megtörné, akkor kiesne alólam. Na akkor másnap mivel megyek dolgozni? Ha totálkár, akkor vennem kell másikat, és ÁT KELL ÍRATNOM, pont úgy ahogy azzal is tettem, amit összetörtek. Ha nem totálkár, csak szerviz, akkor arra az időre szabira megyek?? Vagy hogy jutok be meg haza? És ha ez plusz költséggel jár, azt ki fizeti?
SZóval a sok járulékos költséget miért nem lehet behajtani a kár okozón?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!