Ha üzembentartó totálkárra töri a tulajdonos autóját mit tehet a tulajdonos?
Az autóm üzembentartóival került egy ismerősömhöz, aki totálkárosra törte, ráadásul úgy hogy nem biztosítós a dolog (belefordult az árokba, önhibájából).
Ilyenkor én, mint tulajdonos mit tehetek? Kérhetek valamiféle kártérítést?
Köszönöm a válaszokat!
"üzembentartóival került"
eladtad okosba?
3dolog letezik:
1)benyeled a dolgot
2)megegyeztek valahogy
3)beperled
Én új autót vettem, s amíg nem kerül eladásra, addig adtam használatra oda, így legalább nem nekem kellett a költségeit állni.
Tény és való, hogy az illető a jövőben megvette volna, ha anyagi körülményei úgy adják, én meg mint barátnak ismerősnek, addig is odaadtam üzembentartóival.
Üzembentartói szerződés készült (nem visszterhes), szerződés nem, hiszen így is, ha gondolok egyet, hogy mégis kell, elhozom az autót amikor akarom.
Viszont így hogy összetörte... Nincs valamiféle felelőssége automatikusan ilyenkor az üzembentartónak?
"Nincs valamiféle felelőssége automatikusan ilyenkor az üzembentartónak?"
Nem olvastad el a válaszokat?
Minden felelősség az üzembentartóé.
Neki kell kötelezőt kötni, neki kell CASCO-t kötni. Ha nem köt, akkor meg fizet.
A cégem üzembentartója a párezer céges autónak. A cégem kötött rájuk CASCO-t.
Nyilván persze, bármiről meg lehet állapodni, de ha nincs semmi iratban felmentve a felelősség alól az üzembentartó, akkor úgy okoz kárt, hogy magának okozta.
Persze, de egy rommá tört autót miért akarna kifizetni? ;)
Ráadásul most derült ki, hogy nem kötött rá biztosítást, s az üzembentartóival sem stimmel valami:
a hivatalban az ügyintéző azt látja, hogy le van véve a nevünkről az autó, de nincs az illető nevén (semmi üzembentartói bejegyzés).
Ez mégis hogy történhetett meg?
Biztosítást sem kötött rá, mi viszont az üzembentartóival lemondtuk már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!