Mi van akkor ha egy hoszútávú életbiztosítás szolgáltatója nem tud fizetni?
Úgy olvastam, az eszközalapokra nem terjed ki sem az OBA, sem a BEVA, tehát lehetséges, hogy 20 év alatt mindent elveszítünk?
Erről a termékről van szó:
Akkor így járt az ügyfél :) Rossz volt a piaci helyzet, sajnáljuk, aláírta.
Na, ezért nem köt normális ember unit-linked életbiztosítást.
Ilyen kettő esetben lehetséges:
Csődbemegy a biztosító. Ilyenre nem sok példa volt eddig, ezért is kell nagy céget választani.
Éveken át a legszarabb alapokban volt a pénz ami beszakad, ez pedig ugyanúgy az ügyfél hibája mint az ügynöké aki azt ajánlotta (pl Kínai, BRIC, Orosz stb instabil cucc 100%ban). Értelmes alapban nőni fog hosszú távon.
Valóban nem terjed ki a biztosítókra az OBA és a BEVA, de létezik viszontbiztosítás. Ez azt jelenti, hogy ha tönkre megy a biztosító, akkor egy másik áll helyt érte. Szóval egymást is bebiztosítják. Nincs mitől félned.
De amit ide belinkeltél szerintem pont 100 ezer Euroig fedezi. (nem olvastam el a leírását).
Az unit Linked biztosítások kockázatos befektetések, de ha megnézed, hogy azok az alapok hogyan muzsikáltak az utóbbi években, sokkal könnyebben fogsz dönteni arról, hogy kell-e neked.
De léteznek kockázat mentes megtakarítások is, például a lakástakarék. Évi +30%, amit az állam ad hozzá. Biztos és nincs kockázat.
"Évi +30%"
Nem évi hanem egyszeri. És nincs kamat.
Mit nem értesz azon, hogy a befizetésedre egyszer kapsz 30%-ot? Az évi szónak nincs is értelme ebben az esetben.
Ha bent van 10 évig az egyszeri 30%-on kívül nem kapsz rá semmit a 10 év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!