Nem fizetek Tb-t 2 hónapja. Lesz következménye?
Tavaly érettségiztem, idén szeptembertől nem állok jogviszonyban iskolával, nincs is munkahelyem. Tb-t em fizettem eddig, nem jelentettem le magam a munkaügyi központba, orvosnál eddig Tb alapon nem voltam, csak 2 receptet irattam ki háziorvossal problémamentesen.
Nem tudom azt sem mikortól kellene Tb-t fizetnem, mert nem tudom, hogy az iskola után is jár a 45 nap "ingyen" Tb, vagy az csak munkaviszony után jár.
A NAV-ot eddig nem kerestem meg, mert nem akartam felhívni magamra a figyelmet.
Már úgy néz ki novemberben lesz stabil munkahelyem. Ennyi hónapot is ki kéne fizetni, vagy akkor ez most hogy van?
Huh köszi!
Na most néztem ügyfélkapun és azt írta ki, hogy nekem létezik a Tb számom és érvényes. Csak a drága azt nem írja ki, hogy meddig érvényes. XDXD
Így majd mindig ellenőrizgethetem. :D
a tb számod érvényes még 1 évig
csak ki kell fizetned minden kezelést (receptíratás is az)
Ha véletlenül egyszer azt írná ki, hogy nem létezik a TAJ számod vagy nem érvényes, akkor feltétlenül szólj.
Mivel nem beszéltem még olyasvalakivel, aki már alulról szagolja az ibolyát :>
"csak ki kell fizetned minden kezelést (receptíratás is az)"
Nem!! Miért terjed itt ez a hülyeség?
Ha ingyenes az ellátás az akkor is ingyenes marad ha nem rendezett a TB.
Az egy más kérdés, hogy a NAV előbb utóbb behajtja vagy sem. Mert fizetni kötelező.
Nincs olyan, hogy nem fizetek TB-t, inkább legyen fizetős a doki, vállalom.
Ha gond lesz a tb-vel, a doki fog szólni, neki kidobja a rendszer.
Egyébként munkaügyibe nem is kell menned, elég az önkormányzathoz, pályakezdő vagy, egyértelmű, hogy nem kapnál ellátást. Nekem így fizette az önkormányzat anno egyetem után a tb-t (egy év lett volna, de hamarabb lett munkám).
Egyébként én alkalmi munkákkal kezdtem anno dolgozni, és nekem is volt, hogy egy fél évig nem volt tb-m fizetve. Mondjuk én nem is jártam orvoshoz ezalatt, nem akartam kísérteni. :D
Nekem semmi gondom nem lett belőle, azóta már eltelt 5+ év, és senki nem törte rám az ajtót.
Apám is csinált ilyet, igaz, neki hosszabb időszak maradt ki, mikor feketén dolgozott. Talán egy-másfél év. Neki, mikor lett újra rendes munkája, akkor elkezdte letiltani a nav kábé szó nélkül, csak értesítést kapott róla, hogy elmaradásod volt és most beszedjük.
Itthoni fekete munkám van jó ideje (egy cégnek csomagolok termékeket), időnként pedig pincérkedek németbe.
Nincsenek egészségügyi gondjaim, max télen megduzzad kicsit a mandulám, ami apámnak is sokszor volt fiatalabb korában s elmúlt neki (nekem is múlóban van).
Pár éve nem fizetek TB-t, a fogorvost pedig kifizettem, amikor gyökérkezelésem volt.
Semmi jelet nem kaptam, hogy fizessem be vagy bármi.
Hallottam viszont azt, hogy volt valami módosítás nem fizetett TB-nél. (pontosan nem tudom mi, de kíváncsiságból utána nézek majd)
Tök mindegy, hogy igénybe veszitek vagy sem, utólag is behajthato mert fizetni kötelező. Sokan nem értik, hogy két egymástól független dolog van:
1. Fizetni kötelező
2. Ellátás jár minden magyar állampolgárnak, függetlenül attól fizet vagy sem.
"1. Fizetni kötelező
2. Ellátás jár minden magyar állampolgárnak, függetlenül attól fizet vagy sem."
Így van!
Annyi hülyeség terjed itt is, csak tudnám ki az a barom aki nem érti.
A NAV behajthatja visszamenőleg 5 évre ha valaki nem fizeti a havi TB-jét.
Szintén követelhetik pl. a kórházi kezelést, de méltányosságból elengedik ha nincs semmi jövedelmed, de a TB-t nem, azt visszamenőleg is követelteik.
A kórházi kezelést nem tudom ki követeli -NAV, kórház-?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!