Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Közlekedési baleset - csak...

Közlekedési baleset - csak úgy rám vernék a balhét. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Kereszteződésből hajtottam ki jobbra, a jobbról (saját sávjában közlekedő) kocsit természetesen elengedtem mert elsőbbsége volt, sajnos ezt a kocsit a kereszteződésben egy másik előzte (miközben kanyarodtam ki, ő akkor vágódott ki mögüle), frontálisan ütköztünk.

Rendőrt nem hívtunk, csak kitöltöttük a baleseti papírt (egyikünk sem ismerte el a felelősségét). Eltelt pár hónap, kaptam egy sima levelet az ellenfél biztosítójától, hogy én vagyok a hibás, mert nem adtam elsőbbséget (azt hogy az idióta kereszteződésben előzött, meg sem említették).

Erre most a saját biztosítómtól is kaptam egy sima levelet, hogy x összegű kárt okoztam, amit már kifizettek az ellenfélnek.

Nem is értem, kész, ennyi volt, ennyiből rám verték a balhét? Egyértelműen miatta volt a baleset, mert kereszteződésben előzött... de ez senkit sem érdekel? Valahol lehet reklamálni, illetve érdemes?

2017. okt. 23. 18:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Kötelező elsőbbsėgadásod van. Nem egyenrangú út. Alárendelt a földút ő így előzhetett. Felfogod? Hívj rendőrt, panaszkodj ės majd meg is büntetnek!
2017. okt. 23. 19:55
 12/20 A kérdező kommentje:

Persze, értem én, hogy elsőbbségadásom van (így elengedtem volna a balról érkezőt), és elengedtem a jobbról érkezőt is aki szabályosan közlekedett.

De aki kivágódott mögüle, az átjött az én sávomba - ő volt a hibás, ha nem szegi meg az előzés szabályait, nem lett volna baleset.

De ha hibás vagyok, akkor ő is hibás - mégis csak rám akarják verni a balhét. És hogy fizethette ki a saját biztosítóm a kárt a megkérdezésem nélkül? És ha bírósághoz fordultam volna?

2017. okt. 23. 20:09
 13/20 A kérdező kommentje:
"Nem egyenrangú út. Alárendelt a földút ő így előzhetett." - És ez hol van benne a kresz "kereszteződésben előzni tilos" részben?
2017. okt. 23. 20:11
 14/20 anonim ***** válasza:
56%
Gondolom fogalmad sincs, hogy a vėdett úton volt e tábla ugye?
2017. okt. 23. 20:38
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

linkeld már be google-ön, hogy hol van ez a titokzatos hely. De lényegében teljesen mindegy is, mivel a KRESZ egyértelmü a szilárd burkolatú útak kapcsán, ilyen helyzetben neked elsőbbégadási kötelezettséged lett volna, ő meg előzhet, mivel védett úton halad.

Amúgy meg add kérlek vissza a jogositványod, de előtte biztos ami biztos vágd ketté... Az elsőbbségadási kötelezettség nem azt jelenti, hogy te eldöntöd kinek adsz elsőbbséget, hanem azt, hogy aki azon az úton halad annak neked KÖTELEZŐ elsőbbséget adnod. Lényegtelen, hogy szabályos, szabálytalan, piros, kék, jobbró vagy balról jön... Ez a legalapabb szabály, aki ezt kétségbe vonja az nem való közútra. Eleve aki csak jobbra vagy balra néz bizva abba, hogy onnan tegnap sem jött semmi (ne is emlitsünk egy pl. egy megkülönböztető jelzést használót pl...) az nem csak felelőtlen hanem idióta is.

2017. okt. 23. 21:21
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom bármilyen jogszabályt bemásolhatnak ide, te akkor sem fogod felfogni, hogy te voltál a hibás - inkább játszod tovább az áldozatot.

Inkább add le a jogsidat.

2017. okt. 23. 21:59
 17/20 anonim ***** válasza:
79%

"Rendőrt nem hívtunk, csak kitöltöttük a baleseti papírt (egyikünk sem ismerte el a felelősségét)."

Íratlan szabály, hogy ha senki sem ismeri el a felelősségét, akkor rendőrt kell hívni helyszínelni és Ő megállapítja, ki volt a hibás. ha megtettétek volna, most nem lenne vita.

2017. okt. 23. 22:45
 18/20 anonim ***** válasza:
79%

Ha rendőrt hívtál volna, még plusz szabálysértési bírságot is fizettél volna! :-)

Ha jobbról jön autó, és szűk az út, te akkor sem fordulhatsz ki jobbra, ha egymaga jön csak és így tud bekanyarodni!

2017. okt. 24. 20:18
 19/20 anonim válasza:
38%
xd
2017. okt. 25. 00:23
 20/20 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

"Én földútól hajtottam ki"

Akkor mi a kérdés? NEM volt elsőbbséged.

2017. okt. 25. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!