Létezik olyan, hogy biztosítás megfizetésérem köteleznek minket egy társasházban holott van külön biztosításunk?
Fehérsrác!
A társasházi biztosítás a közös tulajdonú részekre vonatkozik és tartalmazza a felelősség biztosítást is (általában).
Ez a bankoknak nem elég, ezért kell még a sajátra is kötni. Ez már (általában) csak az ingóságra vonatkozik, illetve amit még akarsz (háziállat, baleset, extrém kár, stb.
A társasházi biztosítás az épületre vonatkozik. Ha egy gázrobbanás szétviszi a falakat akkor fizeti a milliókat. ez kötelező, pontosan emiatt. A mellé kötött ingóságbiztosítás ebben az esetben nem fizet, mivel csak egy ingóságbiztosítás. Az arra fizet ha az ingóságaidat - mint a nevében is benne van - kár éri. Elég vagy elázik a bútorod. Na ezt a bank pont lesz.rja, hogy van-e ingóságbiztosításod, őt csak az épület érdekli mert arra adta a kölcsönt.
Még valami???
"Még valami?"
Igyál valamit, én fizetem!
A hitel mellé "kötelező" biztosítást nem csak "bemutatni" kell, azt a bank javára engedményeztetni is szükséges.
Tehát az, hogy a közös szerkezetre (ne egyszerűsítsd, hogy a házra, mert nem igaz) van biztosítás nem elég.
"A mellé kötött ingóságbiztosítás ebben az esetben nem fizet, mivel csak egy ingóságbiztosítás. Az arra fizet ha az ingóságaidat - mint a nevében is benne van - kár éri."
Értem! Tehát "egy gázrobbanás" esetén az ingóság nem sérül ? XD!
A saját biztosítás azért is célszerű, mert a közös biztosítások egy része (a olcsó is jó lesz elv sajnos a Th. belül is érvényes) nem térít minden kárt (pl. a vezetékes vízkár által okozott kárt).
"ne egyszerűsítsd, hogy a házra, mert nem igaz"
Ha a közös biztosítás teljes biztosítás akkor minden lakásra és annak szerkezeti elemeire is érvényes...
"Tehát "egy gázrobbanás" esetén az ingóság nem sérül ? XD!"
Ezt ki írta. Azt írtam, hogy a banknak tökmindegy hogy biztosítva vannak-e az ingóságaid vagy nem. Neki az épületre kell biztosítás a többi nem érdekli hogy egy gázrobbanás után mi lesz a hiteles cuccaival. De ha csak egy ingóságbiztosításod van akkor az a banknak nem elég...
"Ha a közös biztosítás teljes biztosítás akkor minden lakásra és annak szerkezeti elemeire is érvényes..."
Erre írtam, azt, hogy a Th. megy az "olcsósítás" és gyakran a közös nem teljes!
"De ha csak egy ingóságbiztosításod van akkor az a banknak nem elég..."
Ez így van! Ezért kell a közös (amit te is mondasz), de gyakran ez a banknak nem elég!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!