Szeretnék vásárolni egy volkswagen Borát édespám testvérétől üzembentartóival. Több info lent található?
Figyelt kérdés
Üdv amint említettem szeretnék vásárolni egy Volkswagen Borát édesapám testvérétől. Hogy lehetne ezt megoldani a leg gazdaságosabban? Üzembentartóival szeretnénk. Én egyenes águ rokonnak szamítok ? Ha igen akkor milyen anyagi vonzatai lennének a kötelező biztosításom kívűl? Amennyiben én nem egyenes águ rokon vagyok akkor édesapámnak a nevére iratnánk az üzembentartóit. Ekkor milyen anyagi vonzata lenne? És mi a menete? Egyébként Volkswagen Bora 1.6 (1590ccm) 105LE 2002évjárat2017. jún. 14. 00:24
1/1 anonim válasza:
Édesapád testvére esetében sem te, sem édesapád nem számít egyeneságú rokonnak. Az egyeneságú rokonok a szülők és a gyermekek, illetve házastársnak lehet még illetékmentesen ajándékozni.
A leggazdaságosabban úgy jöttök ki, ha az üzembentartói jogot jelképes összegért megveszed a tulajdonostól, így a vagyonszerzési illeték 25%-át kell fizetned.
Ezen kívül fizetned kell az üzemben tartói bejegyzés díját és új forgalmi engedélyre is szükség lesz.
Itt láthatod ezeket a költségeket, illetve az eljárás menetét:
A gépjárműadót is fizetni fogod, ennek a számítása itt látható:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!