Fizetni fog a Casco, érdemes megpróbálnom?
90.000-es Casco, 10% önrész. Ez ugye azt jelenti, hogy 90e kár felett fizet?
Már sérült volt a vezető oldali kilincs amikor történt a baj, sikerült a garázsbehajtóval levernem a tükröt és végighúzni a már sérült kilincset.
A tükör elektromos, indexes, kiszálló lámpás, a szerviz szerint 58.000 forint+munkadíj. A kilincs keyless go rendszerű. 13.000+munkadíj. A munkadíj lenne 15-20e forint ezt nem tudják előre megmondani. Ha 20 lenne akkor pont kijönne a 90e, ha 15 akkor ugye nem fizet a biztosító! Nem tudom mit csináljak, fizetem a Cascora a havi 8000 forintot, most nincs pénzem rá ha ki kell fizetni zsebből.
Kérdés még hogy mivel sérült volt a kilincs azt elfogadják e egyáltalán?
Nos először is egy dolgot nem tudok cascos javitásnál van-e amortizáció mint kötelező biztosításos javitásnál.
Ezt kérdezd meg pl. a biztosítódnál.
A te esetetben azt jelenti ha például 180 ezer forint lenne a károd 90 ezret fizetsz te 90 ezret a biztosító. A 10 % akkro érdekes ha a kár magas ezzel védi le magát a biztosító, hogy ha pl. totál kár az autó, 4 millió forint értékű a kár akkor ő azt mondja 10 % 400 ezer forintot fizetsz te a többit ő.
2 évesen bele csúsztam egy másik autób és cascora javitattam, ilyenkor megtudod indokolni, hogy pl. nekem a motorháztető sérült, picit meggyűrődött, egy karosszériás simán megcsinálta volna, de cascora csere , 120 ezer + fényezés egy kia ceed eredeti motorháztető. Drágák az eredeti alkatrészek, itt ovlashatsz az avulásról, mert van cascos javitás esetén.
Kérd ki egy karoszériás véleményét mit mond mennyibe fog kerülni megérné e cascosan javitani, de felhivom figyelmed, neki jobb ha kp-be fizeted mert sokszor hónapokig tart mire a biztosító utal nekik, és sok pénz áll nekik igy benne.
De ha 90 ezer forint a javitatása mert arról beszélünk és a casco is 90 ezer forint az önrészed én tuti cascora csináltatnám, akkor cseréljenek ki mindent főleg ha az autó új, ne a spórolásról szoljon a javitás. Még egy fontos infó amit nézz meg a szerződésedben, hány bónuszt csúszol lefele, 3 vagy 4 -et ez mennyibe kerül neked, plusz mikor bontják fel a szerződést, mert második káreseménynél felbontják főleg ha kedvező dijban vagy. Én is megszivtam, pedig egy követ kaptam a szélvédőre, cascora csináltattam és az volt a második károm uniqa felbontotta a szerződést. Most szivok, mert közel sem olyan jó feltételekkel kötöttem biztosítást mint korábban.
A kilincset meg próbáld meg mondani hogy azt is akkor zuztad le a garázsba, bár a kárszakértők értik a dolgukat, de hátha :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!