Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Kihez forduljak, ha a biztosít...

Kihez forduljak, ha a biztosító nem fizet?

Figyelt kérdés
Az utcánkban útfelújítást végeztek,melynek következtében a falak megrepedtek. Felvettem az útépítő Kft-vel a kapcsolatot akik megadták a biztosítójuk elérhetőségét. A kárszakértő ki is jött. Most kaptam a határozatot melyben közlik, hogy nem fizetnek.Sajnos aláírtam egy jegyzőkönyvet ami nem tartalmazott minden tényt. De arra gondoltam arra ott lesznek a fényképek.

#ingatlankár
2016. jan. 13. 17:23
 1/5 anonim ***** válasza:
22%
A bírósághoz fordulhatsz, ugyanis a kárt a Kft. okozta, a biztosítójuk legfeljebb a felelősségbiztosítás keretében fizetett volna. De hiányos jegyzőkönyvvel nem lesz sok esélyed ott sem.
2016. jan. 13. 18:54
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
A biztosítók szeretnek nem fizetni, érdemes egy erre szakosodott ügyvédet felkeresni. Az, hogy aláírtál egy jegyzőkönyvet nem hiszem, hogy sokat számítson, azon hogy volt-e kár és ki a felelős semmit nem változtat.
2016. jan. 13. 21:06
 3/5 anonim ***** válasza:
22%

első hozzászóló írta jól.

plusz kérdés: Milyen lakásbiztosításod van?

2016. jan. 14. 08:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Mivel a kárt a vállalkozó okozta ezért az én biztosítom ebben az esetben nem fizet. A kft biztosítója először arra hivatkozik, hogy az ok okozati összefüggés nem megállapítható, aztán meg arra utal /szerintem/, hogy ilyen esetre nincs a vállalkozónak biztosítása. A vállalkozó a telefont már fel sem veszi amikor felhívom.

A kárt az úthenger okozta melytől annyira beremegett a házam, mintha kisebb fajta földrengés lett volna.

2016. jan. 14. 17:37
 5/5 anonim ***** válasza:

"Mivel a kárt a vállalkozó okozta ezért az én biztosítom ebben az esetben nem fizet."

ha én bedobom az ablakod, akár legyek magánszemély, akár vállalkozó, a biztosítónak fizetnie kell.

Ha AR lakásbiztosításod van, akkor is nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy a biztosító ne fizessen....

az ok-okozatiban lehet valami.

"aztán meg arra utal /szerintem/, hogy ilyen esetre nincs a vállalkozónak biztosítása." kb. tök mindegy.

elsőkörben úgyis a kft-t kell perelned.

2016. jan. 15. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!