Ha panelban az alattunk levő lakás mennyezete is beázik a mosógépünk miatt, azért fizet a biztosító a szomszédnak (alattunk)?
Történt, hogy a mosógépünk csöve nem volt a kádban mosás alatt valami okból. El kellett jönnöm a lakásból állásinterjú miatt és mielőtt elindultam indítottam a mosást, gondolván hogy lakótársaim is bent lesznek és tudnak figyelni a mosásra.
Mire hazaértem már a főbérlő lánya közölte hogy baleset történt, elázott a lakás és az alsó szomszéd csöngetett fel hogy a mennyezetükről is folyik a víz. Most meg akarnak vágni 20 000 Ft-al.
Ki mit gondol, jogosan követeli az alattunk levő lakó ezt a pénzt, vagy a biztosítója kifizeti neki, csak plusz pénzt akar? Én a magam részéről elhúzok innen a fenébe, ha tényleg fizetnem kellene, mert ez bármikor máskor megtörténhet (pl ha lakótársaim szándékosan veszik ki a csövet a kádból, aztán rám akarják verni, aogy talán most is történt), de azért érdekelne legalább egy hozzáértő véleménye.
Na akkor:
Te kárt okoztál másnak, ezért ezt meg kell térítened, a károsult teljesen jogosan követel.
1, Ha a károsultnak volt biztosítása, mely fizeti a beázást, akkor a biztosítója fizetni fog a károsultnak, de utána rajtad behajt(hat)ja.
2, Ha Neked van lakásbiztosításod és tartalmaz felelősségi részt is, akkor a Te lakásbiztosításod kifizeti az okozott kárt. A biztosító nem hajtja be a kifizetett összeget.
3, Ha a társasháznak van bővített felelősségbiztosítása, az szintén tartalmazza a lakók egymásnak okozott kárait. A biztosító nem hajtja be a kifizetett összeget.
4, és akkor még lehet, hogy a társasházi biztosításban benne van a vízkár, melynél szintén térít(het)i a károsult kárát, de itt szintén regresszálhat a károkozón.
ui: egyébként az a húszas nagyon barátinak tűnik...
"Fizet a biztosítója, csak nem a tényleges költséget,akkor se, ha biztosítva van."
Nagyon érdekelne, hogy miért nem. ha kifejtenéd, megköszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!