Átruházható (megvásárolható-e) egy Unit Linked típusú biztosítás?
Igen, szerződőváltással. A biztosítónak szerződőváltási ill. főbiztosított-váltási kérelmet kell küldeni.
A fizetést meg elintézitek magatok között, valami szerződést biztos lehet írni rá...
a főbiztosított váltásról még nem hallottam.
Szerződő váltás mehet simán.
elnézést, igazad van.
bár amelyik biztosítókkal én eddig találkoztam, ott a biztosított váltás kifejezetten tiltva volt. pl:"Szerzôdésmódosítás: a szerzôdésen biztosított váltás nem hajtható végre"
A lényegét tekintve végülis mindenki jól járhat, az esetlegesen megnövekedett kockázatot meg be tudja árazni a biztosító és még DNF sem lesz.
Bár amit megnéztem feltételt az nekem baromságnak tűnik... (adózási kötelezettsége van a biztosítottnak??)
Köszi a válaszokat, írtam az Unionnak, szóban kapásból kizárták a biztosított váltás lehetőségét.
Pedig tényleg mindenki jól járna.
Nem, nem szóban, nem ügyfélszolgálaton keresztül soha az ilyen egyedi kéréseket.
Szép elegáns borítékban a profin formázott, gépelt levél (esetleg gyönyörű kézírással, töltőtollal), tértivevényes feladványként a biztosító központi címére. Csak így kommunikálj velük, tapasztalatból mondom, hogy működik. Érdemes azzal nyomósítani a kérést, ha tudod, hogy olyanról van szó, amit nem akarnak megcsinálni, hogy "bízom a további gyümölcsöző együttműködésben", "ellenkező esetben kénytelen leszek megfontolni a felmondás lehetőségét" stb.
De először is a szerződőváltást kell kérni szerintem, mert azt lehet, hogy szó nélkül megcsinálják.
Tényleg semmit sem ér az ügyfélszolgálat.
Amikor írásban kellett válaszolniuk, akkor kénytelenek voltak jóváhagyni a szerződésváltást.
Át is lesz iratva a biztosítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!