Ki tudna segíteni nekem abban, hogy az Aviva Prospero esetében hogy alakul az éves költség elvonás? Nem tudom kiszámolni!
szia!
Bár elég régi a kérdés, de azért hozzászólnék. Az első válaszoló tökéletesen téved, a szerződési feltételed 4. számú melléklete tartalmazz a költségelvonást, illetve az ügyfélszolgálat pontosan elmagyarázza a tételeket.
Illetve még egy dolog: Prosperónál az 1. két év befizetését elkülönítik kezdeti egységekre, ez a szerződés teljes tartamára vonatkozó költségeket fedezi, mint működési költség. Jutalékok, fenntartás, szerződéskötés stb, valamint ebből fedezik az első két évben a havi díjakat is. Havi díj lehet a nyilvántartási díj, ha van kockázati díj, akkor az is. A 3. éves befizetésed már megtakarításra fog menni, tehát az már nem megy hozzá a költségekre elkülönített összeghez, mert akkor minden évben egyre több lesz a költség, az meg ugye nem reális. Tehát minden évben csökkeni fog a költségelvonás. Prosperónál egy 11 vagy 13 %, attól függően, hogy 15 évnél kevesebb vagy több időre kötötted a szerődést. A költségeket 10 évig vonják, és mivel az első két év befizetése alapján, így folyamatosan csökken, hiszen csökken az alap, amire a 11-13 %-ot számolják, de addig is befektetés alatt van. Az elvont költségből ítélve elég magas díjjal indíthattad, legalábbis nem minimális díjjal.
Remélem tudtam segíteni, vagy azóta már megoldódott a probléma :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!