Ismeritek az Uniqu és Brokernet féle Platinum VIP II nevezetű terméket?! Mi a véleményetek erről és az ehhez hasonló termékekről/befektetésekről?!
A termék linkje:
A következő években nagy valószínűséggel lesz "felesleges" 1-2 millió forintom amit nem kell h elköltsek és szeretném ha fialna! Nem baj ha hosszú táv (max 10év), a lényeg h dolgozzon a pénz és gyarapodjon! Erre a lehetőségre gondoltam, kíváncsi lennék nálam okosabbak véleményére erről és akár más egyéb befektetésről is!
A válaszokat előre is Köszönöm!!!
Unit-linkedbe soha ne tegyél semmilyen pénzt, csak amitől már könnyes búcsút vettél.
Én csak egy dolgot köszönhetek a unit-linkedeknek. Azt, hogy egy ilyen szerződéssel való majdnem tragédia indított arra, hogy a pénzügyi szférában dolgozzak, hogy soha többé ne próbálhassanak meg átvágni ilyenekkel. Friss egyetemista koromban a megtakarításaimat egy ilyenbe akartam tenni, de szerencsére a szerződéskötés után még 1 hónapig el lehet állni a szerződéstől, így nem veszett oda minden megtakarított pénzem egy ilyenben. (Én is rengeteget hibáztam a kérdésben, de hát pont ez volt a baj, hogy aki nem ért a pénzügyekhez -ami nem szégyen-, azt könnyen csőbe húzzák ilyenekkel.)
Rengeteg cikk foglalkozik a unit-linkedek ócskaságával az interneten. Itt van néhány, amit megosztanék veled. Mindenképpen olvasd el őket, aztán mondj véleményt:
Így van. Ezek a túlárazott sz*rok azzal hitegetnek, hogy mi mindent garantálnak meg milyen jól hoznak, valóságban a költségeik miatt szinte biztos bukók.
Szinte bármilyen más alacsony kockázatú befektetés jobbnak tűnik ezeknél.
Léteznek jó unit-linkedek.
100-ból 1, de ezt szó szerint kell érteni.
Egyedül most csak az Allianz Életprogramról és az Allianz Életprogram Bónuszról tudom, hogy jók.
Jók: Értsd jutalékra nem fizetsz ki az évek során százezreket, milliókat.
Utolsó, nem is azzal van a baj, hogy ne hoznának a befektetési alapok (ami vegyes), hanem hogy hiába hoz 13%-ot valahol, ha közben 13% a unit-linked éves költsége és a végén a legtöbbel jó esetben nominálisan nullán van az ember (de akkor is ott van, hogy reálértéken nem nőtt semmit a pénze, tehát bukott; és megint csak bukott ha azt nézzük, hogyha másba teszi, akkor rengeteget nőtt is volna).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!