Az osztrák tb átvállalja a biztositásomat amit eddig szülés előtt itthon fizettem az apehnek? (4500 ft)
Figyelt kérdés
párom kint dolgozik, nekem nem volt jóideje munkaviszonyom a terhesség előtt ezért odakintről kapom a gyest. beszéltem egy apeh dolgozoval aki azt mondta elég ha kijelntkező nyomtatványt töltök ki a baba születésétől kezdve, ugyanis addig fizettem a járulékot. a kijelentkezőlap utolsó oldalán a járulék átvállalásánál elakadtam, ne irjak oda semmit? várom szakértő segítő válaszát.2010. febr. 22. 16:37
1/2 anonim válasza:
èn németországban élek, de valahol fizetve kell hogy legyél. nem tudom hogy müködik ausztriába de nálunk ha a férjnek bejelentett munkája van akkor családi biztosításban lehetünk, akkor a férj vállalja át. itt arra kivßancsiak miért jelentkezel ki , ki fogja ezután a tb-t fizetni utánnad.
munkáltató? ugye otthon a munkáltató fizetheti, vagy pl nyúgdíjas leszel. ezt kérdezd meg a tb-nél.
2/2 anonim válasza:
A nyomtatványon lévő átvállalás azt jelenti, hogy ha neked nincs jövedelmed, akkor ki fizeti az APEH-nak helyetted. Szüleid, férjed. Nem a küldönön lévő biztosító, mert ha jól értem, akkor kint lesz biztosításod, nem itt fizeti a magyar adóhivatalnak a külföldi biztosító.
Vagyis ne irj oda semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!