Tényleg az Uniqa nyugdíjbiztosítása a legjobb az országban?
Már ne is haragudjatok, de a nyugger bizti egy tökéletes termék.
Mi más hoz még stabilan éves 20%-ot az alaphozamon felül? Semmi.
"Már ne is haragudjatok, de a nyugger bizti egy tökéletes termék.
Mi más hoz még stabilan éves 20%-ot az alaphozamon felül? Semmi."
tényleg, van termék, amivel el lehet érni évente 20% hozamot garantáltan?
és ez mind euróban?
nagyon a hihetetlen kategória...
Azért azt tegyük tisztába, hogy a nyugdíjbiztosítás nem +20% hozamot termel! A befizetések után 20% adójóváírást utal át a NAV minden adóév után. Ennek feltétele, hogy aki fizeti a biztosítást (a szerződő), annak legyen adózott jövedelme! Akinek ilyen nincs (mert pl nincs bejelentve), arra is köthető ilyen biztosítása, mert ő a biztosított.
Továbbá érdemes azt megfontolni, hogy az ember mit vár el ettől a biztosítástól. Mivel ez nyugdíj-célra megy, szerintem elsőrendű szempont a biztonság, vagyis az, hogy ne vesszen el a befizetésünk egy része vagy egésze. Erre van a tőke és hozamgarancia, ezt minden biztosítás leírásába beleírják. Ha nincs benne, akkor valószínűleg a biztosító nem garantál semmit, vagyis ha rossz alapba fektet és bukta van, mert a papírok, amikbe a pénzünket tették, elértéktelenednek, akkor buktuk a nyugdíjra szánt pénzünket.
A nyereség is fontos dolog. A befektetési alapokba tett pénz magasabb nyereséget ígér, viszont itt nagyobb annak a kockázata is, hogy a pénzünket elbukjuk. Én állampapír alapú biztosítást választottam, az kevesebbet ígér, viszont szinte nulla kockázattal. Ennél a formánál könnyebb garantálni a hozamot és a tőkét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!