Ki hallott olyat, hogy a UNIQA biztosító nem fizeti ki a kárt, csak a felét, mikor a baleset nem az Én hibámból történt. Mindkét fél ennél a biztosítónál van! Arra hivatkoztak hogy öreg az autó!? Ilyen létezik?
Figyelt kérdés
2013. aug. 15. 11:47
1/5 anonim válasza:
Arra nem hivatkozhatnak, de nagyon kevés infót adtál, h érdemben lehessen válaszolni.
2/5 A kérdező kommentje:
Szóval egy 99es évjáratú opel az autó. Kötelező biztosítás van rajta a Uniqa biztinél. Piros lámpát figyelmen kívül hagyta egy hölgy és nekiment az autónak, amin 1 millióskárt állapítottak meg...persze ez meghaladja a gépjármű értékét. Így a biztosító eldöntheti hogy mennyit fizet. Most mondták, hogy nem ragaszkodnak új alkatrészekhez...így újra kalkulálja a szerviz ahova be lett vontatva. Remélem kedvező összeget kalkulál ki és talán akkor azt a biztosító ki is fizeti. Most eddig jutottam...Köszönöm a segítő készséget!
2013. aug. 17. 12:17
3/5 anonim válasza:
Akkor ez GTK (gazdasági totálkár) és az autód töretlen állapotának értékét fogják megállapítani, szóval kb ez egy 14éves opelnél örülhetsz ha súrolja az 500ezret.
Üdv, egy biztosítós
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, totálkár végülis az autó...kivétel, hogy nem nyilt ki a légzsák...és elvileg csak akkor lett volna hivatalosan Totálkár.
Nekem az is jó lenne, mert bontott alkatrészekből meg lenne 500ezer ft-ból csináltatva... most várjuk mit kapunk válaszként....mert újra kérték a szervízt, hogy számolja át nem új, hanem bontott alkatrészekkel a kárt.
2013. aug. 26. 13:37
5/5 anonim válasza:
Lehet, jobban jársz, ha veszel egy hasonló korú, állapotú nem tört autót és azt fizetteted ki a biztosítóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!