2008. Junius 13. -án volt a közlekedési balesetem . A biztosító még nem fizettett, pedig nem én voltam a hibás, ezért bepereltem. , A késedelmi kamatot, hogy kell az ilyen estekben kiszámolni?
Szia, én vagyokm megint a képlet irogatója. :)
Most mit mondjak jogos a Posta részéről!
Sajnos belefutottál egy érdekes helyzetbe. Ugyanis, hiába okozta a legutolsó kocsi az egész balesetet, nem ő ment beléd, hanem a mögötted levő. Tőle kell betétlapot kérni!!!!!! Igaz, hogy ő vétlen, de ezt ne Te döntsd el, hanem bírkózza le a 2 biztosító egymásközt. hidd el az gyorsabb :) Magyarán neked a mögötted levőt kell perelned, mert csak azt tudod bizonyítani hogy ő neked ment. Egy ilyen eset már vot itt a gyakorikerdeseken, nem Te voltál???? :)
Szóval ez egy veszett ügy így - majdnem.
Kamatra nem kell kamatot számolni, csak a tőketartozásra.
Könnyebb kiszámolni, ha az APEH honlap késedelmi és önellenőrzési programját használod. csak az összeget és a dátumot kell beiírni.
Jobb oldalon alulról a harmadik "Jegybanki alapkamat." A késedelmi kamatot kell választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!