Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » 2008. Junius 13. -án volt a...

2008. Junius 13. -án volt a közlekedési balesetem . A biztosító még nem fizettett, pedig nem én voltam a hibás, ezért bepereltem. , A késedelmi kamatot, hogy kell az ilyen estekben kiszámolni?

Figyelt kérdés
2010. jan. 18. 11:38
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A pasta biztosító.Azért nem fizet,mert mögöttem 2 autó állt és ő volt az utolsó autó biztosítója aki elismerte a felelősséget,de a posta biztosító azt akarja bebizonyítani,hogy a mögöttem lévő autós hamarabb belém jött.
2010. jan. 23. 07:26
 12/20 A kérdező kommentje:
Bocsi nem pasta,hanem posta:)
2010. jan. 23. 07:26
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én vagyokm megint a képlet irogatója. :)

Most mit mondjak jogos a Posta részéről!

Sajnos belefutottál egy érdekes helyzetbe. Ugyanis, hiába okozta a legutolsó kocsi az egész balesetet, nem ő ment beléd, hanem a mögötted levő. Tőle kell betétlapot kérni!!!!!! Igaz, hogy ő vétlen, de ezt ne Te döntsd el, hanem bírkózza le a 2 biztosító egymásközt. hidd el az gyorsabb :) Magyarán neked a mögötted levőt kell perelned, mert csak azt tudod bizonyítani hogy ő neked ment. Egy ilyen eset már vot itt a gyakorikerdeseken, nem Te voltál???? :)

Szóval ez egy veszett ügy így - majdnem.

2010. jan. 25. 16:36
 14/20 A kérdező kommentje:
De én voltam és te vagy aki nekem válaszolt?:)Nem vesztett ügy mivel most 4. tárgyalásom lesz és nem mondják,hogy nem fizetnek csak be kell bízonyítani szakértőkkel.:)Már volt a károkozó is az utolsó autós is tanúnak és ő is elismerte ott is:)
2010. jan. 25. 16:40
 15/20 A kérdező kommentje:
Én értelek amúgy,hogy te mit modol de már úgyis mendegy nyakig benne vagyok,hamarabb kellett volna itt találkozni akkor biztos rád hallgatok:)
2010. jan. 25. 16:44
 16/20 A kérdező kommentje:
*mondol
2010. jan. 25. 16:44
 17/20 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
Nekem is van egy perem a Posta Biztosítóval (állítólag ők a legszemetebbek ilyen téren). 2005 óta húzódott az ügy, most 2010-ben lett jogerős a Táblabíróságnál, de még nem fizettek. Azt meg tudnátok mondani, hogy a késedelmi kamatot kamatos kamattal kell-e számolni vagy csak egyszerűen?
2010. febr. 6. 09:38
 18/20 A kérdező kommentje:
Meg lehet tudnom mire számíthatok?Akkor végül meg nyerted?Neked miért kellett beperelned őket?A kamatokat én sem tudom sajnos azért kérdeztem én is.Tényleg 2005 óta ?!Úristen akkor nekem meddig fog tartani?:S
2010. febr. 6. 20:58
 19/20 A kérdező kommentje:
Meg köszöném,ha válaszolnál ,ha nem baj sajnos te is már naon benne vagy csak ritkán lehet találkozni olyan emberekkel ,aki pereskedik velük .
2010. febr. 6. 21:00
 20/20 anonim ***** válasza:

Kamatra nem kell kamatot számolni, csak a tőketartozásra.

Könnyebb kiszámolni, ha az APEH honlap késedelmi és önellenőrzési programját használod. csak az összeget és a dátumot kell beiírni.

Jobb oldalon alulról a harmadik "Jegybanki alapkamat." A késedelmi kamatot kell választani.

2010. febr. 7. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!