Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » 25 évre szóló Biztosítás...

25 évre szóló Biztosítás megszüntetése. Megéri?

Figyelt kérdés

Voltam olyan birka 11 évvel ezelőtt, mikor a lányom született, hogy kötöttem neki egy biztosítást 25 évre! Tudom, marhaság volt, de lerohant az ügynők a lakásunkon, alig volt a gyerek egy hetes, (!!!)

nem is gondoltuk át a dolgot, igazából nem is nagyon adott rá időt! Megkötöttük, mert arra gondoltam, hogy mire fel nő, lesz egy kis tőkéje, és majd nem indul üres kézzel, mint én annó.

Az idő múlásával világos volt, hogy hibáztunk, de ha kilépek, elveszítem az évekig fizetett biztosítást, visszaváltásra meg nem volt érdemes gondolni, hisz semmit nem kaptunk volna érte. Most sem sokat, hisz 11 év után, 320.000 Ft-ért vásárolják vissza a szerződést!

Megelégeltem, és nem vagyok hajlandó fizetni, hisz ha csak az inflációt követném, akkor is kb öt és fél ezret kéne fizetnem havonta. Ha nem követem az inflációt, (mint ahogy az nem egyszer történt az évek során...) értéktelené válik a szerződésem.

Mondtam is a biztosító ügynökének, hogy felejtsen el! Ennyi volt, felmondom a szerződést! Mire kibontakozik belőle a jóakarat, és el kezdi mesélni, hogy milyen jobb befektetési lehetősége lenne a számomra ebben az esetben!

Ami még nem is lenne gond, mert nem a párna alá akartam tenni azt a pénzt, hanem valamibe befektetném, de nem igazán bízom meg benne, és jó lenne tájékozódni, milyen befektetési lehetősségek lennének ilyen kis tőke esetében.

upsz, ez hosszra sikerült!

Bár már informálódtam, de kérnélek benneteket, ha van ötlet, adjatok tippet.

Köszönöm előre is a segítséget.

2010. jan. 17. 20:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nem veszem személyeskedésnek,de ha nem akarja végig fizetni,akkor mit javasolsz?csak nem az átdolgozást?,amivel megszűnik a garantált technikai kamat is a szerződésen,és fizethet újra min. 10 évig,ha fizetni akar,akkor miért nem fizeti a most meglévőt,nem értem mi a problémád,amúgy a lejárati szolgáltatás is adózik mostmár.
2010. jan. 22. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!