Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Szerintetek ez hülyeség?...

Szerintetek ez hülyeség? (megtakarítás, biztosítás)

Figyelt kérdés

Kötöttem egy középtávú szabad felhasználású megtakarítást egy német székhelyű biztosítónál. Havi 9000 ft 5 éven keresztül. Eddig mindenki azt mondja, hogy hülyeség ez. Anyám meg a fundamentánál kötött lakástakarékot, de azt meg nem szólják le...

A másik a biztosítás pedig havonta kb 4000 ft(életem végéig). Igazából ennek nem tudom mennyi értelme van, mert van TB-m is, de ha táppénzre szorulnék(pl műtét miatt) akkor az nem ér semmit míg ennél a biztosításnál többet kapnék mint amúgy a napi bérem.

2014. aug. 1. 08:50
 1/1 anonim válasza:
60%

Üdv. Ne érezd magad rosszul,nagyon jó döntést hoztál. A megtakarításod számos pontban túlszárnyalja a fundamentát,a fő,ahogy pontosan írtad-szabad felhasználású,nem kell számlákkal igazolnod,,hogy mire is költötted a pénzt.

A biztosítás. Milyen jellegű? Mert nem mindegy,ha beteg-baleset biztosítást te döntöd el meddig fizeted. Ha úgy gondolod,hogy következő hónaptól nem fizeted,akkor automatikusan megszűnik. Először keresni fog a tanácsadó,mert neki jelzi a rendszer a nemfizetést,de neki is jelezheted ha nem kéred. Bár ez "felelőtlenség" a mai világba. Egy optimális háttérvédelem mindenkinek kell,és lehet,hogy most ablakon kidobott pénzként tekintesz rá,de ha történik valami,örülni fogsz hogy a polcon porosodott :) remélem segítettem.

2014. aug. 14. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!