Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Allianz Bónusz Életprogram:...

Allianz Bónusz Életprogram: Jó befektetés? Jobb, mint ha saját magam kötöm le akciós betétekben a megtakarításomat?

Figyelt kérdés

Ilyen feltételekkel ajánlották nekem (3 év + 17 év = 20 év időszakra):

Fizetendő díj (Ft/hó): 20000

Ebből kock. fedezetekre (Ft/hó): 500 2,50%

Index mértéke: 3%

Kezdeti ktg. (1.éves díjból): NINCS

Fenntartási ktg. (Ft/hó): 470

Alapkezelési ktg.: 1,19%

2013. febr. 17. 14:46
 1/7 anonim ***** válasza:
55%

Befizetsz évi 240.000 forintot.

Levonnak 12 x 970 forintot és 1,19 %-ot azaz

11640 + 4560 = 16200 Ft /év költséget, ha jól számoltam.

Én mennyi hozamot ígérnek ?

Egy bankban mondjuk 6 % kamaton kapsz 14.400 forintot évente.

Nagyon gondold meg, hogy mit írsz alá, és folyamatosan figyeld a kondíciókat, mert úgy átvernek hogy húsz év múlva csak nézel értetlenül az elszámolásra, ahol még a globális felmelegedést is felszámolják mint veszteséget.

2013. febr. 17. 15:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a két említett lehetőségnél van azért néhány jobb. Számomra legalábbis.
2013. febr. 17. 23:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Ne keverjétek össze a banki kamatnál a nagyobb, egyösszegü lekötést, amire 6-8% a kamat, és a látra szólót-mint ez is-itt csak 1.5-2 % a kamat!!

Privátban írtam választ,ha érdekel várom a kérdéseidet.

Üdv.: Ibolya

2013. febr. 18. 06:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem 3 feltétel mellett éri meg a Bónusz Életprogram:

- legalább 10-12 évig biztosan nem nyúlsz a megtakarításhoz

- mindig lesz havi 20000 Ft-od (+3%/év) erre a célra

- tudod menedzselni

Ha ez a 3 megvan, akkor nem kérdés, hogy jobb, mint a betét, aminél 2-3 havonta keresgélheted, hogy hol van épp akció.

Néhány infó, amit a leírtakból következtetve nem biztos, hogy elmondtak: nem fix lejáratú (nem 20 éves), addig tartod meg, amíg akarod. A 3. év után tudsz belőle pénzhez jutni, ha nagyon kell. Kockázati fedezetet nem muszáj választanod, de ha akarsz, akkor lehet többet is tenni bele. A kezdeti költség el van bújtatva a bónusz alapba. Ha az előtt szüntetnéd meg, hogy a bónusz visszaforgott, akkor az bizony számodra költséggé válik. Ha később, akkor minden évben plusz hozamhoz jutsz.

Összefoglalva: én jónak tartom (nekem is van) és annál jobban megéri, minél hosszabb távra tervezel vele.

2013. febr. 18. 12:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem rossz az Allianz, a többi életbiztosításhoz képest pedig a lehető legjobb. Az, hogy nincs kezdeti költség, azért csalóka, mert a bónuszra ugyanúgy elteszik az első éves díjad 75%-át amit utána csak szánalmas 2%-os kamaton kamatoztatnak.

Ezt szépen lassan visszacsepegtetik ugyan. Előnye, hogy nem szállsz ki belőle. Bár Whole life biztosítás és elvileg 3. év után kiveheted. Nem értem mi értelme 20 évre kötni, ha kötheted 10 re is és bármikor hosszabbíthatod.

Összességében szerintem nem rossz hosszútávra.

2013. febr. 21. 11:49
 6/7 anonim ***** válasza:

A hűségbázis értéknövekedése nincs korlátozva, nem 2%-on kamatozik. A hűsébázis az Árfolyamgarantált Állampapír eszközalap (ÁGA) egységeiből áll.

Az egyébként teljesen mindegy, hogy "hány évre kötöd", mert mindenképpen teljes életre szól (nincs lejárata) és 3 év után lehet alapesetben hozzáférni az egységszámlához.

A hűségbónusz-rendszer egyébként nem arról szól, hogy "visszacsepegtetik a költséget". Az első éves díj 75%-ából képzett hűségbázis értéke NEM CSÖKKEN, amikor jóváírják a hűségbónuszokat. 20 év alatt tehát már még az ÁGA hozamától eltekintve is nagyobb értékű hűségbónuszt írnak jóvá, mint amennyit elvontak hűségbázis-képzésre az első évben (jóváírások a hűségbázis aktuális értékének a százalékában: (első 4 évben 0) 5%+6%+7%+8%+9%+20%+11%+12%+13%+14%+30%+16%+17%+18%+19%+40%).

Ez a Bónusz Életprogram lényege, hogy a jóváírt hűségbónuszok értéke korlátlanul meghaladhatja a kezdeti levonás értékét, csak az időtől függ.

2013. febr. 21. 12:17
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Csak biztosítóval ne kezdj! Magukat bebiztosítják, te meg leshetsz.
2013. febr. 25. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!