Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Mit tehetek, ha a biztosítóm...

Mit tehetek, ha a biztosítóm átvágott?

Figyelt kérdés
Életbiztosítás alapú biztosítást kötöttem az egyik legnagyobb biztosító céggel lassan 3 éve, úgy volt, hogy 2 év után várhatóan 12%-os kamattal számíthatok és, mint várható volt a 2 év hűségnyilatkozat lejárta előtt, ha kiszeretném venni az addig havonta tízezresével gyűlő pénzemet, akkor azt nem tehetném meg egykönnyen így ebben a formában. Ebből nem is lett gond, viszont kiderült, hogy ezek után is csak valami "visszafizetési összeget" tudok kivenni. Ami a jelenlegi formában úgy néz ki, hogy: 300 ezer forintból 53(!) ezret tudok csak kivenni, a hűség lejárta után is, pedig sehol nem hallottam erről korábban, hogy nekem lehetnek ilyen gondjaim (mert ugyebár ki lenne az a hülye aki, ha tud erről, annak ellenére mégis megköt egy ilyen szerződést?). Akinél kötöttem a szerződést erre csupán annyit mondott, hogy: jajj hát ő azt ajánlja h akkor hagyjam bent a pénzt mert ezt így szokták és majd, vagy 20 év múlva várhatom, hogy igazán kamatozni fog a dolog, mert ezt már mondta korábban is, hogy "általában nem éri meg rögtön a 2 év után kivenni a pénzt mert igazán akkor kezd el kifizetődő lenni". Hát már kezdem érteni miért így fogalmazott korábban.
2014. ápr. 25. 10:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
19%

Igy van,3 év után,ugyanazt leírtad amit én is kedvesem :)

Mielőtt visszaszólsz,nézd meg hogy saját magadat égeted be.Na félretéve az ellenségeskedést,nem vagyok híve,de nem szeretem mikor valaki általánosítja a másik munkáját,úgy hogy ő maga,most árulta el hogy nem ért hozzá oly nagyon :)De semmi baj :)

Félrevezetni nem engem szoktak kedves,habónem az ügyfeleimet....nem is győzöm a sok sz@rt elpucolni,amit az ügyfélszolgálatra beültetett némely kis tündér csinál.Ennyi erről,a témát lezártam.

Kedves kérdezőnek válaszolva megnyugtatásul..bár nem tudom pontosan mi a termék,de a leírtak alapján mondjuk bónusz életprogram is lehet.Nagyszerű termék,közép-és hosszabb távú célok elérésére,illetve nagyon kedvező összegek állnak rendelkezésre biztosítási védelem tekintetében.Tehát amennyiben ezt kötötted,úgy igenis jót tettél magadnak...DE!

-elmondtad az üzletkötőnek hogy te rövid távú célokra teszel félre?

-Ha ennyire rövid célokat gondoltál,akkor miért kötöttél életbiztosítást?

-Mi volt vele a terved?

-Miért akarsz hozzányúlni most?

Ami a legfontosabb és itt...már ha ez így van,ki ígért neked 12%-ot?Soha nem ígérünk hozamokat,mivel nem vagyunk látók,éppen ezért van arra lehetőség hogy az ügyfél maga is kezelje a pénzét,interneten keresztül van hozzáférése a szerződéshez,amennyiben igényt tart

erre.Én javasolni szoktam,sokan élnek is a lehetőséggel.Tehát a lényeg,ha egy szerződésre figyel az ügyfél és az üzletkötővel megfelelő kapcsolatot ápol,szépen lehet a hozamokra figyelni és igen,akár 10..de 20%-os hozam is elérhető.De erre nem vállal garanciát senki.Ugyanakkor ma Magyarországon a bankba pénzt tartani nem érdemes és ha félre szeretnél tenni,ne adj isten a családod biztonságát biztosítási védelemmel kiegészítve kötöd ezt meg,nagyon is jól jársz közép és hosszú távon,mivel ez egyfajta nyugalmat ad.

2014. okt. 2. 17:01
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

ebből látszik, hogy te nem értesz hozzá. Nem azt írtam, hogy 3 éven belül nincs VV, hanem azt, hogy van olyan RENDSZERES díjas termék, ahol 3 éven belül nincs VV érték, és az írtam, hogy ahol 3 év után TELJES értéket fizetnek vissza, az EGYSZERI díjas termék, de látom a szövegértelmezés nem megy. Ha egy picit is tartanád a kapcsolatod a céged ügyfélszolgálatával, akkor tisztában lennél vele, hogy a telefonos kollégák csak azt továbbítják, amit a háttérosztály tesz, üzen, elvégez, mert fizikailag nem ők végzik a módosításokat.

Egyébként lehet, hogy te épp egy olyan tanácsadó vagy, aki talán ismeri azokat az UL-eket, ahol 3 éven belül nincs VV érték, de mint tudjuk nem csak ilyenek vannak, illetve néha azt is el kéne mondani az ügyfeleknek, hogy milyen költségei vannak egy ilyen szerződésnek. Mert nyilván úgy könnyű eladni egy terméket, hogy a 20%-os hozamokat szépen elmondja az illető (nem rád gondolok KEDVES), csak épp az árát nem mondja el senki. És nem azt szokták mondani, hogy 3 éven belül (ez csak példa) nincs VV érték, hanem azt, hogy 3 éven belül nem lehet VV-ni, ami ugye azért fontos, mert ugrik a jutalék. De sebaj. Illetve a másik: az ügyfélszolgálatosok minden hívása minden cégnél rögzítve van. Ha akkora baromságot mondanának, már nem dolgoznának ott, hiszen után lehet követni. Ügyfélszolgálatosra még nem láttam panaszt, tanácsadóra viszont egyre többet, gyakorlatilag az esetek 95%-a sajnos üzletkötők miatt van. Miért? Mert senki nem tudja bizonyítani, hogy akkor mit mondott a tanácsadó. A szó elszáll. Voltam üzletkötő is 2 cégnél is, elegem lett a hazugságokból. Nem a biztosítási szakmából, hiszen akkor nem itt lennék.

Én most zártam le a témát részemről.

2014. okt. 2. 18:18
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
és még egy apró szösszenet! Tanácsadóként egyik cégnél sem tartott tovább a képzés 2, azaz kettő hétnél, az alaptanfolyam, ahol eldarálták a termékeket, 3! nap volt, és voltam 20 éves, és elég volt egy érettségi. Az ügyfélszolgálaton 8! hét a képzés, teszteket írunk hetente, két hetente, minden hívás rögzítésre kerül és 3 hetente értékelik a munkánkat. Akkor vajon ki tud többet hibázni. Alapfeltétel volt a szakirányú végzettség, tehát azért valami pénzügyi iskolában szerzett papír nem ártott....
2014. okt. 2. 18:30
 14/15 anonim ***** válasza:
Ebből az jön le,hogy nem tudtad csinálni és beültél a call centerbe hülyeségeket beszélni(tisztelet a kivételnek)...meg még az is hogy kb 3,max 6 hónapig tartott a pályafutásod mindkét cégnél,mert ha tovább tartott volna akkor tudnád,hogy bizony szinte minden második,de ha a mostani változásokat nézzük,szinte minden hónapra jut egy képzés,oktatás. :) Tehát aki évek óta üzletkötőként dolgozik,annak már a tudását nem a szél hordta össze....de te ezt honnan is tudhatnád..
2014. okt. 3. 18:23
 15/15 anonim ***** válasza:
És még valami,felsőfokú külker. végzettségem van,illetve pénzügyi hatósági vizsga,ami ugye ide alap,de a kollegáim több mint fele közgazdasági egyetemet végzett.Úgyhogy nem az utcáról lasszóztak össze minket...
2014. okt. 3. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!