Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Lehet-e, és hogyan?

Lehet-e, és hogyan?

Figyelt kérdés
Szóval, lehet-e úgy életbíztosítást kötni hogy halálos betegséged diagniztizáltak, de eltitkolom?

2014. márc. 27. 13:04
1 2
 1/11 SzarvasLászló ***** válasza:

Két lehetőség van:

-van olyan életbiztosítás ami a szerződést követő 2 év várakozási idő után bármilyen esetben fizet, tehát nem kell titkolózni se

-az Általad felvázolt esetben 5 évig úgy kell eltitkolni, hogy sehol egy zárójelentés ne legyen róla

2014. márc. 27. 14:41
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2014. márc. 27. 14:44
 3/11 anonim ***** válasza:

"van olyan életbiztosítás ami a szerződést követő 2 év várakozási idő után bármilyen esetben fizet, tehát nem kell titkolózni se"

Erre tudsz példát mondani?

Köszönöm!

2014. márc. 28. 07:59
 4/11 anonim válasza:

Húha, nagy bajok vannak itt az előttem szólók között... Nekem ez a foglalkozásom, és szerintem hallgass rám :)

Ha a szerződéskötéskor eltitkolsz valamilyen körülményt, és abba is hal meg a biztosított, amihez ez a titok köthető, és kiderül (mert ennek utánanéznek alaposan) akkor nem fizet. Vagy ha bármilyen formában ahhoz a betegséghez köthető, akkor sem fizet, de az is lehet, h csak szimplán felmondják a szerződést ha kiderül a titok, és akár van hozzá a halálnak köze, akár nincs, nem fog fizetni. Persze a biztosítók mindig alapos munkát végeznek, nem szórják a pénzt. Külön kérvénnyel, és jó magas díjjal meg lehet oldani egyes társaságoknál, hogy bebiztosíthasd az illetőt, de ezt nem biztos, h elfogadják. És persze ha belemennek, akkor sem lesznek a biztosító feltételei szimpatikusak, alapból ugye kizáró ok lenne a "titok" és még ki tudja mit tesznek bele...

2014. márc. 31. 00:54
 5/11 SzarvasLászló ***** válasza:
Húha, kolléga, az 5 évnek nézz utána...
2014. márc. 31. 16:18
 6/11 anonim ***** válasza:

Négyes! Mivel indoklod:

" és akár van hozzá a halálnak köze, akár nincs, nem fog fizetni."

??

Köszi!

2014. ápr. 1. 00:54
 7/11 anonim ***** válasza:

Azt meg csak úgy mellékesen teszem hozzá, hogy amennyiben a biztosító tud a betegségről, de mégis kiállítja a kötvényt, akkor nincs eltitkolt betegség. Pl. Üzletkötő nem írja rá az ajánlatra, hogy x betegség van, de tud róla. kell a jutalék címszó alatt... -Később mondjuk nehéz bizonyítani hogy tudta az üzletkötő...

Illetve nem alkusz, mert az alkusz nem a biztosító embere.

2014. ápr. 1. 00:58
 8/11 SzarvasLászló ***** válasza:

Az alkusz is a biztosító(k) embere...

"ha az üzletkötő eltitkolja mert kell a jutalék":

-a börtönnel játszik

-az ügyfélnél ott az ügyfélpéldány az egészségügyi nyilatkozatáról (amit együtt töltöttek ki) amit ellenőrizni tud

2014. ápr. 1. 12:14
 9/11 anonim ***** válasza:

"Az alkusz is a biztosító(k) embere..."

gyakorlatban lehet, de jogilag nem :-)

börtönnel játszik és ott az aláírt nyilatkozat, de ezért is írtam, hogy a bizonyítás nehéz...

2014. ápr. 2. 07:47
 10/11 SzarvasLászló ***** válasza:

Hát igen, van benne igazság.

Ugyanúgy mint minden más területen, ha az ügyfél hamis adatokat adva összejátszik az üzletkötővel, akkor vélhetőleg nem az üzletkötőn csattan ostor. Talán jogosan is.

Viszont ha az ügyfél nem akar hamis adatot megadni, és az üzletkötő hamis adatot tüntet fel az ajánlaton, akkor azt az ügyfél a szerződés aláírása előtt ellenőrizni tudja.

Ha hanyagságból nem ellenőrzi azt amit aláír, bár erkölcstelen dolog az üzletkötő részéről, akkor bizony az ügyfél lesz a hunyó.

(Pl. rengeteg olyan hitel mellé készített lakásbiztosítással találkoztam már ami miatt égett volna a képem ha én készítem. Mindenki ezt mondta: hogy minél hamarabb megkapják a hitelt mindent olvasatlanul 1 perc alatt aláírtak amit eléjük toltak.)

2014. ápr. 2. 11:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!