Allianz vagy Aegon melyik a jobb magánnyugdíjpénztár? Pro és kontra érveket szeretnék kérni.
Se az allianz se az aegon nem jó.
Az AXA a legjobb pénztár.
Ezt a PSZÁF is alátámasztja
Én nem szeretnék magánnyugdíjpénztárt ajánlani, mert igazából a _nagyok_ között nem nagyon vagy különbség. Kár ugrálni össze-vissza a pénztárak között, és fizetni a váltás költségeit.
A kérdés másik része, hogy ezek a pénztárak a jelen állapot szerint pár év múlva eléggé át fognak alakulni, így jelen helyzetben semmi értelme hozamokról meg portfóliókról hosszasan tárgyalni.
Ami viszont fontos, hogy tervezzetek előre. Hogy inaktív korotokban is jó életet tudjatok élni ahhoz tőke kell. Ehhez pedig az kell, hogy az addig eltelő időszakban (legyen ez akár csak 10 év vagy a fiatalok esetében 30-40 év) rendszeresen félretegyetek.
Köszönöm szépen a válaszokat, én most jelenleg Aegonos vagyok, de úgy látszik ebbe is beletrafáltam...
Majd idővel váltok mondjuk amikor lesz munkahelyem, addig semmiképpen sem akarok. Ezt PSZÁF linket nekem is mutatták, én eligazodni nem tudok benne. Nincsenek banki tanulmányaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!