Generali magánnyugdíjpénztár annyit utalt már reálhozam kifizetést és ha igen, reális összeget?
Bocsi, elírtam a kérdést.
Tehát: Generali magánnyugdíjpénztár utalt már reálhozamot és ha igen, reális összeget?
Pontosan ugyanez a helyzet nálunk is. Megkaptátok már a pénzeteket?
Állítólag Generaliék 11 - én kiutalták, ehhez képest semmi, azt a 26.000Ft - ot, szintén közel 2millióra...
A helyzet sok pénztárnál még rosszabb. Az Axa és az Évgyűrűk pénztárak a tagok nagy részének semmit nem fizettek - sok esetben millió fölötti hozamnál sem. Érdemes megnézni ezt az oldalt, ha pert fontolgatsz, sokan talán többet érnek el: [link]
(én 20.000 Ft-ot kaptam, 2003 óta vagyok tag, január elején a Generali által küldött levélben 157.000 Ft volt a hozamom, és kiemelték, hogy a reálhozam nem azonos ezzel, hanem a hozam inflációval csökkentett része. Eszerint az infláció 87%... Na, ezt nevezik lopásnak. Én is csatlakozom a feljelentőkhöz. A fenti listára addig több, mint 2000 ember iratkozott fel, egy próbát mindenesetre megér...)
Nem értelek titeket. Pertársaságot alakítotok, mert szerintetek néhány ezer forinttal több jár (mellesleg bizonyítani nem tudjátok), ugyanakkor meg sem említitek azt a fejenként milliós nagyságrendű összeget, amiről önként és dalolva lemondtatok az állam javára. Azt nem sajnáljátok?
Hogy van ez? Magyarázzátok már el.
Rossz az értelmezés.
A reálhozam a hozam inflációt meghaladó része. Tehát minden havi befizetés az adott havi inflációs mutatót meghaladó hozamot kellett, hogy elérjen. Nem csak a legutolsó inflációértékkel kell egyszer számolni, hanem havi szinten, a befizetés kezdetétől, akár évekre visszamenőleg.
Ezért vannak olyan sokan, akiknek ugyan volt hozama, de nem annyi, hogy túlmutasson az inflációs rátán. Így aztán könnyen ment az akár több százezres nominális hozam a nulla reálhozam alá.
Én és a családom az Alianz- nál voltunk tagok. Az autóbiztosítóm tanácsára tavaly átléptem a generalihoz.
visszafizetéskor a családtagjaim és ismerőseim 300e körüli reálhozamra 70-80e ft-ot kaptak vissza (átlagosan a reálhozam 20 százalékát) míg én a generali-tól 296e ft-ra 22600ft-ot!! (7,5 százalék) Megérte! inflációval takaróznak, de ugyan abban az országban élünk, akkor miért nem azonos a visszafizetés? Azt a kis pénzt is eltüntették valahol ami még vissza járt volna.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!