Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Életbiztosításom kockázati,15M...

Életbiztosításom kockázati,15MFt havi 15e-ért, megéri ez így?

Figyelt kérdés
Két éve kötöttem egy kockázati életbiztosítást, hogy a három gyerekem felnevelésében segítsem a páromat, ha bármi történik velem. Most már havi 15e-et fizetek, 15MFt-os a biztosítási összegem halál/rokkantság esetére. Utóbbi időben elbizonytalanodtam, lenne jobb konstrukció? Esetleg olyan, ami nem csak kockázati, hanem valami tőkét is halmoz. Kb ebben a dimenzióban, havi 10-15 befizetés, 10-20MFt-os biztosítási összeggel. Köszi előre is.

2014. febr. 7. 10:26
1 2
 11/16 SzarvasLászló ***** válasza:

Az Általad jelzett biztosítás, melynek nincs párja, az egy vegyes biztosítás, csak éppen másképp (marketingesebben) van benne megfogalmazva a szolgáltatás, többek közt a lejárati összeg kifizetése, pontosabban a kifizetésre való jogosultság feltétele.

Folyamatosan indexálni/értékkövetni kell, stb. a jogosultsághoz.

(Utolsó díj megszorozva a tartam alatti hónapok számával. Ez kb. ugyanakkora összegre jön ki mint más vegyes biztosításoknál a lejárati összeg. Csak így jobban hangzik és húzza az ügyfeleket az értékkövetésre -mert egyébként bukják a lejárati összegre való jogosultságot-. Máshol nem bukják, hanem jár az ügyfélnek, bárhogy is fizette.)

Vegyes biztosátok pedig bőven vannak a piacon.

2014. márc. 13. 17:07
 12/16 anonim válasza:

Azért pontosítanák, mert úgy érzem nem ismered pontosan a termék mükődését:

Először is kockázati életbiztosítás, nem pedig "vegyes".

Az életbiztosítási védelem minimális összege 5 millió forint, de általában 8-10 millióval kötödik,ezzel szemben a vegyes és/vagy unit linkedben jó esetben 1 millió forintos illuzió van, ami nem jelent véleményem szerint valós anyagi védelmet.

Az indexálást nem kötelező elfogadni, ettől függetlenül jogosult a tartam végi díjvisszatérítésre,(ezt nem tudom hol olvastad?, ha nem indexál ponotsan a befizett összeget kapja vissza)

Ha elfogadja az indexálást, ami körübelül átlag 3 % (így éri meg még ay biztosítónak) akkor gyakorlatilag 120 % megtérüléssel reálértéken kapja vissza a befizetéseit, és az alacsony indexálás másik előnye, hogy nem emelekedik meg a havi díj a 2- 2,5 szeresére 10-15 év alatt.

A vegyesekkel kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy ott a jó esetben egy átlagosan 1 millió forintos életbiztosítás mellett is nominálisan kapja vissza az ügyfél a befizetett összeget(a magas költségelvonás miatt, alikviditás is illuzió, mert visszavásárolhatja ugyan, de egy uzsorásnál is kevesebett bukna, olyan "büntetések" vannak .

A LIBRA sem egy csodatermék,de piacgazdasági keretek között, ahol nyereségre törekszenek a társaságok)továbbá a jelenlegi magyar biztosítási piacon véleményem szerint a legjobb az ügyfélnek, de cáfolj meg:)

2014. márc. 13. 20:59
 13/16 SzarvasLászló ***** válasza:

Nem szoktam erre hivatkozni, mert általában nem mások okfejtéseivel hanem a saját gondolataimmal/tudásommal szeretek érvelni, de ezt most megteszem:

[link]

És ez mi, ha nem megtakarítási rész (gyakorlatilag vegyes biztosítás)?:

"Jelen alapbiztosítás esetében a pénzalap befektetési célt nem

szolgál, annak szerepe kizárólag a beérkezô díjak, illetve

a költséglevonások nyilvántartása. A biztosító garanciát vállal

arra, hogy a jelen alapbiztosítás pénzalapjának – a díjfizetések

és kockázati díj –, illetve költséglevonások egyenlegének,

amennyiben ez pozitív – a szerzôdô részére elszámolásra

kerülô hozama minden biztosítási évben eléri a 2,9%-ot,

illetve annak idôarányos részét. A matematikai tartalékon

képzett garantált technikai kamat 2,9%.

A biztosító az alapbiztosítási szerzôdés pénzalapjában kezelt

tôkén elért befektetési hozam 100%-át minden hónap utolsó

napján a szerzôdésre jóváírja. "

2014. márc. 14. 11:11
 14/16 anonim válasza:

a hivatkozott cikkben van igazság nyilván, de azért azt megjegyezném, hogy a cikk szerzője által kiragadott 2 példa alapján, nem lehet messzemenő következtetéáseket levonni,mivel mint minden ahogy egy módozat sem, ez sem lehet mindenkinek a legjobb választás:

40 év felett (főleg ha dohányzó) és 30 feletti dohányzó esetében valóban kicsit túlvan árazva, viszont nem dohányzó esetében főleg 40 év alatt már teljesen más a helyzet, érdemes megnézni, mielőtt ítéletett mondunk.

Az idézetedel kapcsolatban: a hatályos törvényvek miatt került bele ez a megfogalmazás, illetve a költségeket is feltüntetik, mert van, de csak virtuálisan, mivel ha fizeti az ügyfél akkor a tatam végén egyiksem számítirtuálisan

2014. márc. 14. 19:02
 15/16 anonim válasza:

még annyi, hogy egy vérprofi pénzügyes aki ezzel foglalkozik, vagy sok ideje van a pénzügyeire valóban a felhozott megoldással jobban járhat (nem 100, de valószínű), de egy "átlagembenek" ez egy kiszámítható-átlátható pénzügyi-biztosítási termék, hozzon ki a groupama jobbat, legalább lesz verseny, és jobb lesz a biztosítók megítélése

Néztem a groupamás termékek TKM szintjét, hát sajnos elég magas költségelvonásokat tartalmaz, a legtöbbnél sajnos nálunk is, ezért nem ajánlom szívesen..

2014. márc. 14. 19:08
 16/16 SzarvasLászló ***** válasza:

Hát ez van.

Nézd meg a Groupamás hozamokat is...

2014. márc. 17. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!