Ebben az esetben fizet-e a biztosító, vagy nekem kell beperelnem a tetteseket /akiken sohasem lehet majd behajtani az összes keletkezett kárt/?
Jól értem, hogy a robbanás a Te házadban is kárt okozott?
A biztosítónak fizetnie kell. A biztosítási jogviszony a biztosító és a biztosított között van.
Az, hogy a kárt szándékosan egy harmadik fél okozta, az más kérdés, mert ilyenkor a biztosító követelheti a kifizetett kárösszeget a károkozóktól.
a logika egész jó...
A feltételben láttál már olyan írást, hogy a robbanásnak a házban kell megtörténnie?
Egy társasházban ezt talán jobban tudom szemléltetni. A földszinten történik egy robbanás, melynek következtében az egész társasház összedől. Társasház biztosítás mondjuk nem volt. A 10. emeleten levőnek akkor ne fizessen a biztosító, mert hiába omlott össze a ház, a robbanás nem ott történt?
3-as: a szomszéd biztosítása is jó lehetne, ha felelne a kárért. Pl a robbanás azért következett be, mert elfelejtette elzárni a gázt... na akkor a lakásbiztosításban levő felelősségbiztosítására lehet rendezni a kárt -ha van...
A pontos sztorit még egyszer mondom nem ismerem, de nekem úgy jött le, hogy csak a betörők miatt történt a robbanás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!