Mi a teendő ha se nem tanulok, se nem dolgozok már?
Idén végeztem az iskolával, azóta befektetésekből élek, tehát van jövedelmem, de nincs se munkahely,se iskola ami fizetné helyettem a biztosításokat.
Szóval a kérdés, ilyene esetben kell e regissztrálni a munkanélküli hivatalban,illetve milyen bitosításokat kell nekem fizetnem kötelezően?
Csak a TB-t kell fizetned. 6600 / hónap.
Ha még nem volt munkaviszonyod ezelőtt és nem akarsz havi 47,000-ért közmunkára járni akkor teljesen felesleges beregisztrálnod a munkaügyben, semmiféle támogatást nem fogsz kapni sem tőlük, sem az önkormányzattól, mivel nem élsz létminimum alatt. Így a TB-det sem fogják állni.
Értem és köszönöm a segítséget.
Egyébként volt munkaviszonyom, majdnem 3 hónap, de még a próbaidő lejárta előtt felmondtam.
Lehet intézni egyébként ezt online felületen is, vagy személyesen be kell menjek valamelyik NAV ügyfélszolgálatra?
A 3 hónap kevés, 360 nap kéne minimum az elmúlt 3 évben.
Online? Magyar NAV-nál? Ugyan mááááááááááááár :) Ez nem a fejlett nyugat.
Ha beregisztráltatod magad a munkaügyiben, akkor nem kell tb-t fizetned magad után, mivel a munkaügyi fizeti, ha nem kapsz onnan semmilyen pénzbeli támogatást akkor is.
Viszont ha befektetésből van jövedelmed, azt a NAV látja és azután adózni kell.
# 7
Ez nem igaz. Nem fizeti helyetted a TB-t a munkaügy, csak és kizárólag addig, amíg ellátásban részesülsz. A kérdező viszont nem jogosult munkakeresési járulékra, mivel nem volt munkaviszonya elég, illetve FHT-ra sem, mivel van jövedelme és nyilván nem él a létminimum alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!