Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Ha én napi bejelentéssel...

Szilvi979 kérdése:

Ha én napi bejelentéssel dolgozok heti pár napot akkor aznapra a cég fizeti a TB-t utánam? Mert akkor aznap mennék el orvoshoz!

Figyelt kérdés
2013. aug. 23. 12:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Ennyire nem naprakész az OEP rendszere, van 1-2 hónap csúszás benne. Egyébként meg havi 6600 Ft, és hátradőlhetsz. Amúgy is mehetsz, csak a doki tájékoztat, hogy nincs rendben a jogviszonyod, nézz utána. De ugyanúgy ellát, gyógyszert felír stb., ezeket nem tagadhatja meg. Mindössze tájékoztatási kötelessége van.
2013. aug. 23. 12:29
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Fogorvoshoz akarok menni csak :)
2013. aug. 23. 12:30
 3/6 anonim ***** válasza:

A "napi bejelentés" az egyszerűsített foglalkoztatás.

Fizet utánad a cég, de ez a jogviszony nem jogosít egészségügyi ellátásra.

Ha nem vagy más jogon biztosított, vagy eü.ellátásra jogosult, akkor vagy fizeted magad után az eü.szolg.járulékot, vagy kérelmezed az önkormányzatnál, hogy rendezze neked rászorultsági alapon.

2013. aug. 23. 12:39
 4/6 naphtha válasza:
Nem aznap, de fizet... Az oep oldalán meg tudod nézni, hogy jogosult vagy-e... [link]
2013. aug. 31. 00:30
 5/6 anonim ***** válasza:
én is napi bejelentéssel dolgozom, de mellette munkanélküli vagyok, és ilyen esetben az ellátásból vonják a TB, vagy ha már tartós munkanélküli vagy akkor a szoc.segélyből... a napi bejelentés csak a munkáltatót terheli, de még így is könnyebb neki mint ha rendesen bejelentene.. általában az ilyen dolgokban van egy kis feketézés is.. mert bár 15 napot jelenthet be, de én egész hónapot dolgozok :) de így nekem is jó meg neki is... egy ideig
2013. aug. 31. 08:18
 6/6 anonim válasza:
A múltkor, amikor közölte a családorvosom, hogy nincs rendben a biztosításom, nem állította ki a megfelelő recepteket. Csak azután állította ki a recepteket, miután a TB-nél visszaállították a biztosítási jogviszonyomat.
2013. aug. 31. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!