Ha a szigetelése elhasználódott a zuhanytálcának fizet a biztosító?
A zuhanytálca szigetelése elöregedett, ezért a víz a tálca szélén a tusolásokkor a falat, fürdőszoba kisszekrényt áztatta, idővel elkorhadt a faszekrény, alsó lakó beázott többször 1-1 alkalommal kb havonta. Zuhanykabint kell cserélni a vízkövesedés miatt, a tolóajtók görgői tönkrementek, a kisszekrényt cserélni kellett, mosdótálat cserélni kellett, elöregedett a szigetelése a mosdótál alatt is. A kőműves most az akriltálca helyett épít zuhanytálcát.
Kérdés mit fizet a biztosító?
A lakás biztosítója az épület, társasház biztosítójához küldött.
Nem csőtörésről van szó, hanem az akriltálca szigetelése öregedett el, a tálca magasított ytong téglán állt, volt holtjátéka és a víz így áztathatott mindent.
Ez biztosított "esemény"? Miket fizet egy ilyen átalakításnál a biztosító?
Kicsit hosszú lett elnézést.
Szerintem semmit nem fog fizetni. Eleve nem arról híresek, hogy fizetnek. Szeretnek mindenbe belekötni, csakhogy ne kelljen, és a ebben a helyzetben ez nem is nehéz. Már akkor cselekedni kellett volna, mikor láttátok, hogy kezd elöregedni a szigetelés, azért a dolgokat karban kell tartani, nem megvárni, hogy mindent elrohasszon a víz, meg hogy többször beázzon az alattatok lakó.
Próbálkozhattok persze, hátha, de szerintem bukó.
A biztosító nem fizet, mert a karbantartás elmaradt. Nem kellett volna megvárni, míg minden elrohad. Képzelem szegény szomszédot is, hogy néz ki. 600 Ft-os költséggel, már az első átázáskor szigetelni lehetett volna.
Nekem pl. véletlenül a gyújtós közé esett egy nagy öngyújtó. Mivel nem látok rendesen, beraktam a cserépkályhába. Természetesen felrobbant és konyomta a csempéket. Egyébként biztosítási káresemény, de elutasították, mivel nem volt törött cserép és tűz valamint füstnyom. Tehát, ha robban valami, akkor robbanjon , de nagyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!