Ha valaki meghal, és volt személyi biztosítása, arról nem szól a biztosító az örökösnek?
Elöször hivd fel a biztositót (vagy ha telefonon nem mondanak semmit, menj be) és kérdezd meg, hogy tudomásod szerint a volt párodnak volt egy olyan biztositása, aminél a gyerekeket volt a kedvezményezett.
Ha tényleg volt ilyen, akkor a gyereknek jár az összeg.
Mellesleg a biztositó NEM szól, ha valaki jogosult lenne a biztositásra, ez nem az ö dolguk, az ügyfélnek kell a kötvénnyel jelenkeznie.
Ha tényleg jár a gyereknek, akkor a gyámhatóság autómatikusan értesitve lesz, mert kiskorúnak másként nem fizethetik ki a biztositást.
"gen, mert az anyja nyaggat vele, hogy menjünk be a biztosítóhoz, mert neki nem adnak oda semmit. Csakhogy én nem akarnám kihagyni ebből a gyámhatóságot, mert akkor hiába megyek én be, biztos hogy a mama elrakja a pénz nagy részét."
Menj be az anyjával együtt, ha a gyerek a kedvezményezett - márpedig ha az anyjának nem adják oda, akkor nem ö az -, akkor a pénzt a gyerek kapja, mármint a gyámhatóság értesitése mellett, a párod anyja meg nem kap semmit, olyan nincs, hogy elrakja a pénzt.
"Csakhogy megkért rá hogy ne szóljuk a gyámhatóságnak. Nem érti meg hogy nem én szólok hanem a biztosító. Azt hiszi, hogy bemegyünk és majd a kezünkbe nyomnak valamennyi pénzt, amiből neki is jár szerinte."
1. NEKED nem is kell szólni a gyámhatóságnak, azt a biztosító megteszi.
2. Senkinek nem nyomnak a kezébe pénzt egyetlen biztosítónál sem, hanem elkérik a bankszámlád számat és átutalják rá.
3. Ha a gyerek a kedvezményezett, akkor a mamának legfeljebb a szája jár, más nem.
4. Éppen azért, mert ennyire értetlen, menj be vele. Neki vinnie kell a kötvényt, és a többit meg rendezi a biztosító. Igy a mama is megnyugszik, hogy ÖK a hibásak, hogy nem kap pénzt és nem rád fogja majd.
Miért nem nézitek meg a biztosítási kötvényt?
Abban írnia kell, hogy ki a kedvezményezett, tehát kié a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!